Їжа

Прості та смачні рецепти оладок з гарбуза

Гарбузові оладки з медом і корицею

Цей рецепт неймовірно смачних і ароматних оладок дуже простий у приготуванні. Єдина складність – очищення плода від шкірки. Але все поряд. Спочатку потрібно підготувати необхідні продукти.

Для страви нам знадобиться:

  • плід гарбуза — близько 1 кг;
  • яйця — 1-2 шт;
  • цукровий пісок — 3 -4 столові ложки;
  • борошно — 3-4 столові ложки;
  • упаковка ваніліну; ;
  • мед, горіхи, кориця — за смаком.

Оладки з гарбуза з корицею

Перш за все необхідно «звільнити» овоч від його щільної шкірки, а це справа не їхніх легень. Насамперед подбайте про те, щоб ніж був добре заточений. Гарбуз найлегше розрізати на кілька частин і вже потім приступати до очищення від шкірки. Ретельно вичистити внутрішню поверхню плода та видалити насіння.

Нарізаємо гарбуз великими кубиками та відправляємо на вогонь у доверху залитій водою каструлі. Тримаємо на середньому вогні близько 10 хвилин до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню та зливаємо воду. Тепер зварений гарбуз має трохи охолонути.

Рада. У жодному разі не варто використовувати для очищення гарбуза від шкірки керамічний ніж. Він, мабуть, просто зламається.

Щоб оладки вийшли повітряними та ніжними, плід треба подрібнити до консистенції пюре. Для цього можна використовувати різні інструменти: вилку, м’ясорубку, блендер — у кого що на кухні.

До подрібненої маси додаємо яйця та сипучі інгредієнти (крім борошна). Якщо ви любите корицю — можете додати її. Усі складові перемішуємо до однорідності. Не перестаючи помішувати, всипаємо потроху борошно. Суміш повинна вийти консистенції не дуже густої сметани. Потім випікаємо оладки.

Подавати до столу трохи остиглими, поливаючи медом і присипавши горіхами та родзинками.

Оладки з гарбуза, запечені в духовці

Цей рецепт підійде для тих, хто не любить возитися з гарячої. Він дуже простий у виконанні і не поступається першому за смаковими якостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Красиві нарізки на святковий стіл: м'ясо, сир, ковбаса, фрукти

Для приготування страви знадобиться лише гарбуз, кілька яблук, жменя вівсяних пластівців, яйця та цукор.

Гарбуз та яблука вимиваємо, очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину. Потім трьом на великій тертці. До яблучно-гарбузової суміші додаємо решту продуктів і добре перемішуємо.

Духові оладки з гарбуза

Викладаємо готову суміш (у вигляді оладок) на змащене маслом деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духову шафу. Випікаємо на невеликому вогні близько півгодини.

Злегка охололі духові оладки, политі медом, стануть чудовим доповненням до запашного чаю.

Рада. Вийняті з гарбузового плода насіння не обов’язково викидати. Обмийте їх, просушіть і злегка обсмажте. І насолоджуйтесь!

Ми розглянули пару простих рецептів приготування оладок із гарбуза. Достатньо витратити лише півгодини свого часу і докласти мінімум зусиль для створення простої, ситної та смачної страви. Спробуйте і переконайтеся самі!

Рецепт оладок із гарбуза: відео

Схожі статті

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Готуємо щі з квашеної капусти: найкращі рецепти

elena elena

Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

elena elena

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

elena elena

Як вдома приготувати глінтвейн з червоного вина

elena elena

Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

elena elena

Покроковий рецепт паштету з курячої печінки: швидко і смачно

elena elena

Залишити коментар