Зміст
- 1 Запікаємо на вугіллі у фользі
- 2 Рецепт червоної риби у фользі
- 3 Як приготувати рибу на вугіллі, використовуючи решітку< /li>
- 4 Рецепт смачної скумбрії на решітці
- 5 Приготування форелі на мангалі: відео
Запікаємо на вугіллі у фользі
Рідкісний відпочинок на природі супроводжується застіллям біля багаття і приготуванням смачних, ароматно пахнуть димом страв. Здавалося б, що може бути простіше, ніж запекти рибу на пікніку? Особливо не виникає таких питань у затятих рибалок, які найчастіше готують свіжий улов. Однак і в приготуванні риби на вугіллі є свої нюанси, які зроблять смак готової страви якщо і не ідеальним, то вже точно наближеним до цього.
Наприклад:
- пікантності та гостроти рибі додасть не тільки традиційний чорний перець, а й лимон, лист лаврового дерева, часник, орегано, фенхель, цибулю, лимон;
- фольгу потрібно складати вдвічі, а краї загортати кілька разів, щоб всередину не потрапило повітря; >
- для запікання підходить як річкова, так і морська рибка: скумбрія, лосось, судак, форель та ін. Якщо вона велика, краще обробити її на стейки, якщо середня за розмірами – можна запекти цілком.
- 0,5 кг філе форелі ретельно вимити та обсушити. Можна промокнути паперовими рушниками.
- Підготовлені порційні шматки обмазати сіллю та чорним перемеленим перцем.
- Подрібнити 4 зубчики часнику та пучок кропу, все перемішати.
- Відрізати лист фольги , злегка змастити його олією.
- Укласти шматок філе шкіркою вниз, зверху на нього насипати кропово-часникову суміш і накрити все іншим шматочком форелі. За бажанням, можна вкласти всередину невеликий шматочок сиру.
- Добре обмотати рибу фольгою і покласти на решітку. Повторити ті ж маніпуляції з порціями, що залишилися.
- Запекти форель по 10 хв. з кожного боку.
- Знявши з ґрат, не розвертати відразу, а дати «дійти» до готовності.
- Прибрати фольгу і полити кожну порцію лимонним соком.
- Ретельно промийте та замаринуйте рибу в суміші соку половинки лимона, солі та перцю. Залиште приблизно на 0,5 год. Протягом 20-25 хв. обсмажте скумбрію з обох боків. Періодично поливайте її лимонним соком.
- Подавайте таку рибу з соусом тартар, а також обсмаженим на грилі часниковим хлібом.
ul>
Для запікання у фользі знадобляться спеції, олія та овочі
Рецепт червоної риби у фользі
Рада. Для приготування на решітці підходять окунь, дорадо, тунець, форель, скумбрія, сьомга та ін. Ці види риб мають щільне та жирне м’ясо, яке не розвалиться на грилі, як, наприклад, у тріски чи палтуса.
Вважається, що перед запіканням риби на решітці її треба замаринувати: так вона стане ніжнішою на смак. Для цих цілей підходять біле вино, йогурт, соєвий соус, різні трави – причому краще сухі, ніж свіжі, оскільки вони запашні.
Найпростіший варіант – лимонний сік із часником, загальний час маринування – до 20 хв. Солити рибу заздалегідь не потрібно, вона залишиться соковитою. Хоча є рецепти, де пропонується обмазувати сіллю тушку, але це стосується цілих рибин. Вугілля для пікніка краще брати не хвойних, а листяних порід – тоді готове блюдо не просочиться запахом смоли.
Риба на решітці
Рецепт смачної скумбрії на решітці
Рада. Перед тим, як приступити до смаження, перевірте готовність ґрат маленьким шматочком риби. Якщо він не пристає до лозин – можна класти цілу тушку або великі стейки.
Перш ніж укласти наступну порцію, промийте гриль і трохи потримайте його над багаттям. Не забувайте змащувати рибу маслом – так вона не пристане до ґрат.