Дім

Як прожарити чавунну сковороду: побутові способи обробки посуду

Зміст

  • 1 Для чого прожарювати сковороду
  • 2 Прожарювання сіллю
  • 3 Прожарювання маслом
  • 4 Як прожарити чавунну сковороду: відео

Для чого прожарювати сковороду

Обробляти чавунний посуд рекомендується з наступних причин:

  1. Виробники покривають чавунні вироби спеціальним змащувальним складом, який покликаний захищати посуд від корозії – це мастило має неприємний запах і перешкоджає якісному приготуванню страв, а позбутися його допоможе тільки прожарювання. завдяки якій до посуду нічого не прилипає.
  2. Чугун має пористу поверхню, яка активно вбирає частинки їжі та жир, що в подальшому призводить до утворення шару гару. Щоб уникнути таких наслідків, потрібно збільшити захисні властивості сковороди – саме в цьому і допоможе прожарювання.

Рада. Перед безпосереднім прожарюванням чавунну сковорідку рекомендується промити гарячою водою за допомогою звичайної губки або м’якої неметалевої щітки, але без засобів для чищення – дозволяється застосування тільки господарського або косметичного мила. Після промивання посуд потрібно ретельно висушити.

Прожарювання сіллю

Найпростіший і найшвидший спосіб прожарювання чавунної сковороди – з використанням солі. Тут можна використовувати звичайну та знайому всім кухонну сіль. Послідовність дій така: На ідеально сухе дно сковороди насипте шар солі – не менше 1 см завтовшки. Дно посуду має бути закрите повністю.

  • Увімкніть конфорку печі на середню потужність.
  • Поставте чавунну сковороду на вогонь і прожарюйте хвилин 20-30 – цього часу цілком достатньо, щоб сіль якісно розігрілася. ввібрала в себе сторонні речовини. При цьому сорбент потрібно регулярно і ретельно перемішувати. Коли сіль помітно потемніє, можете завершувати прожарювання. >
  • Після того як сковорода стане абсолютно холодною, промийте її під проточною теплою водою і висушіть – тепер захищене кухонне приладдя готове до експлуатації.
  • Прожарювання чавунної сковороди із сіллю

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Який ніс повинен бути у здорової собаки

    Прожарювання маслом

    Найбільш серйозний і трудомісткий варіант прожарювання сковороди – за допомогою олії.

    Спочатку в холодний і сухий посуд необхідно потрібна рослинна олія будь-якого типу — склад повинен повністю закрити дно сковороди. Цією ж олією за допомогою паперового рушника змастіть внутрішні стінки виробу. Через кілька хвилин, використовуючи новий рушник, приберіть зі стінок потік олії. Подальше прожарювання можна виконувати двома способами:

    1. На печі: увімкніть конфорку на середню потужність і прожарюйте чавунну сковорідку 15-20 хвилин.
    2. У духовці: розігрійте духовку до 150-180 градусів, переверніть посуд догори дном і поставте всередину. Прожарюйте виріб 40 хвилин, а потім вимкніть духовку і залиште посуд ще на дві-три години. Порада. Покладіть на дно духовки харчову фольгу, щоб захистити її від забруднення олією.

      В обох випадках після завершення розжарювання зачекайте, поки сковорода повністю охолоне, протріть її паперовим рушником, а потім промийте гарячою водою та висушіть.

      Таким чином, якщо ви хочете, щоб радість від покупки чавунної сковорідки після першого ж приготування не перетворилася на розчарування від зіпсованої страви, посуд перед використанням потрібно обов’язково прожарити. Це не вимагатиме великих витрат і специфічних знань: звичайна сіль і рослинна олія – ось, що надійно захистить ваш новий кухонний інструмент від усіх неприємностей.

    Схожі статті

    Жировловлювач: як зробити і встановити простий фільтр під мийку

    elena elena

    Шпалери для спальні: як вибрати колір під темну і світлу меблі

    elena elena

    Як встановити унітаз своїми руками: вивчаємо покрокову інструкцію

    elena elena

    Ваш папуга це може: як навчити птицю говорити і чи реально зробити це за 1 день?

    elena elena

    Світлодіодна або енергозберігаюча: яку лампочку краще вибрати

    elena elena

    Які вікна краще ставити в квартиру — пластикові або дерев’яні: особливості, відмінності та відгуки

    elena elena

    Підлогові ваги: які вибрати механічні або електронні, відгуки та рейтинг 2016

    elena elena

    Як розрахувати кількість дощок в одному кубі — формули. Скільки потрібно штук при розмірах 50х150х6000, а також 25х150х6000 або 40х150х6000 (таблиця)

    elena elena

    Установка душової кабіни з глибоким піддоном своїми руками

    elena elena

    Залишити коментар