Зміст
- 1 Мистецтво оформлення м’ясних нарізок
- 2 Ковбасні нарізки та їх прикраса
- 3 Принципи сервірування м’ясних та ковбасних нарізок
- 4 Правила подачі сирних асорті
- 5 Соковита різноманітність фруктів
- 6 Як оформити нарізку — відео
Мистецтво оформлення м’ясних нарізок
На святковий стіл у першу чергу подаються холодні закуски. Добре, якщо вони викликають здивовані зітхання та захоплення гостей. М’ясна нарізка завжди користується популярністю, тим більше, якщо вона хитро оформлена і складається з найсмачніших делікатесів:
- копченості;
- балик;
- бастурма;< /li>
- свинячий окіст;
- сало з прошарком;
- мова;
- рулети з курки та індички.
Найпростіший варіант – тонко нарізати всі складові страви та розкласти скибочки по колу, але тут немає нічого особливого.
Рада. Для отримання ідеальних шматочків потрібно використовувати тонкий, добре заточений ніж, або слайсер, спеціальний прилад для різання (ломтерізка).
Святкове сервірування нарізки:
- Тонко нарізати всі інгредієнти.
- По зовнішньому краю тарілки викласти половину скибочок шинки.
- Внутрішнє коло зробити з іншого виду м’яса.
- Кожен шматочок із другої половини шинки згорнути трубочкою.
- Укласти по колу на стику двох сортів тонким краєм трубочки до зовнішньої сторони, а широким – до центру тарілки. Прикрасити страву зеленню та оливками.
Нарізка з м’яса та ковбаси з овочами
Ще один спосіб – викласти все, що є, по колу, а в центрі зробити м’ясну троянду:
- Нарізати тонкі скибочки м’яса.
- Першу скибочку згорнути в трубочку . Це – серединка.
- Навколо неї укласти інші шматочки, підгинаючи краї.
- Низ троянди скріпити зубочистками і зробити стійким.
- Полити м’ясну квітку в центр тарілки і почергово розкрити «пелюстки».
Ковбасні нарізки та їх прикраса
Сервірування страви з ковбасними виробами нічим не відрізняється від м’ясних асорті. Для нарізки найчастіше використовують сиров’ялену та копчену ковбасу у поєднанні з м’ясним виробом, наприклад, з бужениною.
Тонкі скибочки різних сортів розкладають по колу, прикрашаючи зеленню та овочами (огірок, яскравий болгарський перець). Частину можна згорнути навпіл, трубочками або кульками. У центрі розкішної страви чудово виглядатиме пишна троянда з шинки:
- Нарізати шинку на 18 тонких скибочок.
- Кожен із них скласти навпіл і зробити ковбасну доріжку.
- Всю доріжку акуратно згорнути в рулетик.
- Перев’язати рулет навпіл зеленою цибулею і відрізати одну третину, щоб утворився стійкий низ.
- Поставити отриману серцевину в центр тарілки вертикально.
- Крайні «пелюстки» відігнути.
- Відрізати ще 6 скибочок, розрізати на дві половинки, і скласти кожну навпіл.
- Розкласти додаткові «пелюстки» навколо серцевини.
Прекрасну троянду можна прикрасити гілочками зелені. Краще вибирати петрушку або м’яту, імітуючи листи троянди.
Принципи сервірування м’ясних та ковбасних нарізок
Існує неймовірна кількість різних способів сервірування. Запам’ятовувати їх і намагатися повторити – марно. Головне, зрозуміти основні принципи і щоразу фантазувати, виходячи з власного смаку:
- Основа будь-якої нарізки – розкладання по колу сортів різного кольору. Їхні межі можна відокремити зеленню, оливками або овочами.
- У поєднанні з м’ясом краще використовувати салати, петрушку, кріп, і листочки базиліка в малій кількості.
- Будь-який продукт можна згорнути в трубочки або рулетики. Якщо трубочка розкручується, можна вкласти її в часточку огірка з вирізаною серединкою.
- Об’ємно і пишно виглядають скибочки, складені навпіл. утворилася апетитна доріжка.
- М’ясо відмінно поєднується з оливками, зернами гранату, скибочками ківі, з виноградом та яскравими ягодами.
Правила подачі сирних асорті
Якщо м’ясо та ковбасні вироби поєднуються, то змішувати їх із сирами не рекомендується, краще сервірувати окремі сирні тарілки.
Варіант оформлення сирної тарілки
Сирна тарілка – це поєднання кількох сортів сиру. На відміну від м’ясних та ковбасних виробів сири нарізають не лише скибочками, а й кубиками по 25-40 гр.
Увага! Сири повинні розташовуватися на блюді за годинниковою стрілкою. Першими кладуть прісні, м’які за смаком сорти, потім більш пікантні. Скибочки різних видів нічого не винні торкатися, т.к. можуть обмінятися ароматами.
Сирну тарілку можна декорувати насінням соняшника, горіхами, шматочками м’яти. Зазвичай використовують від 5 сортів. Якщо сир нарізаний кубиками, у кожен можна встромити шпажку.
Соковита різноманітність фруктів
Зазвичай на додачу до холодних закусок подають фруктову тарілку. Правил оформлення або поєднання фруктів не існує, а ось способів сервірування — незліченну кількість: нарізають скибочками і розкладають по колу; нарізають кубиками і оснащують шпажками;
Фруктова нарізка
Для надання оригінальності фруктову нарізку можна посипати цукровою пудрою, тертим шоколадом, листям м’яти, горіхами, або прикрасити живими квітами.
Красиво оформлені нарізки вражають і викличуть море захоплень друзів, родичів та колег.