Секрети продуктів

Розчинна кава — отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників

Натуральний розчинна кава — що ви знаєте про цей напій, крім того, що він змушує серце битися сильніше, просвітлює пам’ять і дає відчуття бадьорості? Як проводиться розчинна кава,

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

Натуральний розчинна кава — що ви знаєте про цей напій, крім того, що він змушує серце битися сильніше, просвітлює пам’ять і дає відчуття бадьорості? Як проводиться розчинна кава, вся користь і шкода напою, які виробники дотримуються повного циклу виробництва, про все в статті нашого автора Антоніни.

Зміст

  • 1 Технологія виготовлення
  • 2 Розчинна кава — користь чи шкода, чого більше?
  • 3 шкода розчинної кави
  • 4 Розчинна кава без кофеїну що це?
  • 5 Кращі виробники розчинної кави: ТОП 7
    • 5.1 Carte Noire
    • 5.2 Egoiste
    • 5.3 Bushido
    • 5.4 Tchibo
    • 5.5 Jacobs Monarch
    • 5.6 Jardin
    • 5.7 Nescafe

ЦІКАВІ НОВИНИ

Технологія виготовлення

Розчинна кава виготовляють із зерен кавового дерева. Шляхом технологічної обробки і обжарювання отримують напій, який повністю розчиняється у воді. Розчинна кава виробляють трьох видів:

  • порошковий:
  • гранульований.
  • сублімований.

Порошкоподібний, або спрей-драйд отримують шляхом подрібнення кавових зерен, з частинок якого витягують розчинні речовини. Потім ці речовини фільтрують і сушать шляхом обдування гарячим повітрям. Ця технологія називається «сушка розпиленням». Даний вид є найдешевшим у виробництві в порівнянні з іншими.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Гранульований, або агломерований — це теж самий порошковий кави, що пройшов ще одну додаткову стадію обробки. Вона полягає в збиванні порошку в гранули під впливом потоку гарячого повітря.

ЦЕ ВАЖЛИВО:

Сублімований, або фриз-драйд — найдорожчий у виробництві серед всіх видів розчинних кави. Отримують шляхом заморожування кавового екстракту. Потім кавові кристали поміщають під вакуум, зневоднюють і дроблять на дрібні частинки. При такій технології виробництва кави зберігає натуральні і корисні речовини і має прекрасний смак і ароматом.

ХОТ НОВИНИ:

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Розчинна кава — користь чи шкода, чого більше?


Існує безліч міфів про користь і шкоду розчинної кави. Однозначно стверджувати, що він шкідливий або корисний не можна. Навіть проведення численних досліджень не допомогло прийти до спільної думки. У різних людей наслідки від вживання кави були різні. Це обумовлено індивідуальністю кожного організму і наявність будь-яких хронічних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Яблучний оцет застосування в народній медицині - що Вам треба знати

Безперечно, найголовніше гідність розчинної кави — швидкість приготування. У сучасному шаленому ритмі більшості людей, не більшим цінителям кави, рідко є час вранці обсмажувати, молоти зерна, а потім варити з них смачну каву. А для приготування розчинної потрібно всього лише залити його гарячою водою.

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

Є ще нечисленні плюси від вживання розчинної кави:

  • завдяки великому вмісту кофеїну в напої, він здатний покращувати самопочуття у людей, які страждають від зниженого артеріального тиску.
  • вживання кави підвищує в крові «гормон щастя» — серотонін. Саме тому цей напій так бадьорить нас вранці і піднімає настрій.
  • в розчинній каві практично немає калорій, і його з твердістю можна назвати дієтичним, здатним знижувати вагу.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Шкода розчинної кави

Тепер розглянемо зворотну сторону медалі. Було встановлено, що розчинна кава викликає звикання більше, ніж зерновий. Людина може отримати психологічну залежність від цього напою, що призводить до зловживання. А як всім відомо, навіть у шоколаду є своя смертельна доза. Надмірне вживання може спровокувати розвиток ряду захворювань, особливо хронічних:

  • розвиток гастриту і виразки через роздратування стінок шлунка і підвищення кислотності.
  • проблеми з суглобами, так як напій вимиває кальцій та інші корисні речовини з організму.
  • може спровокувати утворення целюліту, так як він здатний погіршувати процес обміну речовин в організмі.
  • порушення в роботі нервової системи. «Бадьорить напій» у великій кількості може викликати підвищену дратівливість, безсоння, а також почуття тривоги і паніки.
  • незважаючи на здатність підвищувати артеріальний тиск, кава згубно позначається на роботі серцево-судинної системи і може спровокувати захворювання серця.
  • може викликати зневоднення організму, так як підвищений вміст в ньому кофеїну підсилює сечогінний ефект.

Розчинна кава без кофеїну що це?

Багатьом в зв’язку з проблемами зі здоров’ям заборонено вживання кофеїну. Тому вже давно була освоєна технологія виробництва кави без кофеїну. Він не впливає на нервову систему, а його смак нічим не поступається звичайному заварному. Виробники випускають його теж в трьох видах: порошковий, гранульований і сублімований.

ГОРЯЧІ НОВИНИ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як застосовувати в ніс і в горло персикове масло? Користь кошти і протипоказання

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Отримують напій шляхом вилучення кофеїну із зерен. Існує кілька методів, використовуваних для видалення цієї речовини.

  1. Витяг кофеїну за допомогою етилацетату. Це самий бюджетний спосіб, який застосовується для вилучення кофеїну із зерен. При такому методі кавові зерна спочатку обробляють потоком гарячої пари, потім поміщають в розчин етилацетату. Після витримки певного часу зерна промивають водою і пускають далі в виробництво.
  2. Витяг кофеїну вуглекислим газом. Така технологія передбачає обробку зерен гарячим повітрям і приміщення на кілька годин в ємність з вуглекислим газом під тиском. Потім зерна проходять стадію фільтрування від кофеїну. Але такий метод вилучення менш ефективний, так як зберігається залишковий кофеїн.
  3. Замочування гарячою водою. Самий витратний і найдієвіший спосіб вилучення кофеїну. При ньому зелені кавові зерна заливають гарячою водою і дають повністю охолонути. Потім отриману воду пропускаю через фільтри, витягуючи кофеїн і зберігаючи інші корисні компоненти. Потім знову цю воду нагрівають і заливають зерна. Проробляють дану процедуру до шести разів.

Кращі виробники розчинної кави: ТОП 7

Наш ринок так і рясніє пропозиціями розчинної кави в різних цінових категоріях. Ми розглянемо 7 самих перевірених і якісних брендів, щоб допомогти Вам зробити правильний вибір.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Carte Noire

Бренд французького сублімованого кави, по запаху і смаку нічим не поступається звареного в кавомашині. Виготовляється з елітних сортів арабіки, має впізнаваним і неповторним смаком.

Egoiste
Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників

Бренд московського кавового будинку «Хорс’». Сам кави виробляється на заводах Європи, в основному Німеччині і Швейцарії, з добірних зерен арабіки. В основному проводиться за принципом «мелений в розчинній». Це допомагає зберегти унікальний смак і аромат.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Bushido

Японський бренд розчинної кави. Саме виробництво розташовується в Швейцарії. Цей напій визнаний екологічно безпечним, в ньому відсутні ароматизатори і підсилювачі смаку. Виробляється в декількох видах сортів, кожен з яких володіє яскравим смаком і особливим присмаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Часникова вода користь і шкода для організму, як приготувати і приймати для лікування

Tchibo
Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників

Марка відомого німецького кави. Чібо найбільший світовий виробник натуральної кави з кращих сортів кавових зерен, які обсмажуються, перемелюють і змішуються між собою за фірмовими рецептами. Це дозволяє досягти унікального смаку і приємного аромату.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Jacobs Monarch

Широко відомий бренд, заснований в Німеччині. На російському ринку він став лідером продажів. Jacobs пропонує широкий вибір на будь-який смак і гаманець. Виготовляється з різних сортів зерен, характерна особливість кави Якобс, кислинка напою.

Jardin
Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників

Спільна російсько-швейцарська марка. Матеріали з кращих сортів арабіки з усього світу. Завдяки особливій технології обсмаження і унікальному змішуванню сортів, виходить приготувати каву з різними яскравими смаками і м’яким післясмаком. В асортименті кава різного ступеня фортеці. Про це говорить маркування на упаковці.

Розчинна кава - отрута або напій богів? Користь і шкода для організму, технологія приготування розчинної кави. ТОП-7 перевірених виробників
Nescafe

Найбільша в світі марка кави з дуже широким асортиментом, заснована в Швейцарії. Використовують у виробництві добірна сировина з Бразилії, Колумбії, Нікарагуа, Гватемали. Серед представлених на ринку видів можна знайти кави різний по фортеці, ароматів, починаючи з солодкого карамельного і закінчуючи терпким і гірким.

Пити чи не пити розчинну каву, безумовно, кожен буде сам. Якщо ви, як і я фанат цього напою, нам все ж слід дотримуватися обмежень, 2 чашечки ароматного напою в день. Пишіть, діліться своїми враженнями, чекаю ваших коментарів, з повагою Антоніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Чим корисні гарбузове насіння, склад, калорійність, лікування насінням

elena elena

Інжир свіжий: яку користь або шкоду принесе винна ягода, скільки і як можна його є

elena elena

Що Ви не знали: куркума — протипоказання і побічні дії, користь і шкода для організму, як і коли вживати спецію

elena elena

Черня редька: користь і шкода для організму, рецепти приготування

elena elena

Квашена капуста — як є для схуднення, користь і шкода капустяної дієти, рецепти для шкіри

elena elena

Масло обліпихи — що приховує жовта ягода, корисні властивості і протипоказання, як приготувати і приймати для краси і молодості

elena elena

Квас з буряка в домашніх умовах: 10 найкращих рецептів, по Болотову, від тиску, без дріжджів, користь і шкода напою

elena elena

Тибетський рецепт молодості — Царський збір з 4 трав: як приготувати, приймати, відгуки лікарів

elena elena

Самогон з картоплею і томатом — домашній рецепт

elena elena

Залишити коментар