Дім

Догляд за кошенятами: купання, введення прикорму

Зміст

  • 1 На який день зазвичай відкривають свої очі кішки
  • 2 Оптимальний вік для першого купання
  • 3 Коли вводити прикорм для кошенят
  • 4 Деякі тонкощі правильного прикорму
  • 5 Догляд за кошенятами — відео

На який день зазвичай відкривають свої очі кішки

Один з найбільш популярних запитань, яке турбує власників кішок, стосується часу відкриття вічко малюками після народження. Новонароджені кошенята не бачать і не можуть нічого чути.

В перший тиждень вони здатні виключно їсти, що як раз і необхідно для активного зростання і повноцінного розвитку. Другий тиждень життя крихітних вихованців стає більш важливою, так як у них відкриваються вушні проходи і очі. Як правило, бачити малюки починають на 7-12 день після появи на світло.

Помічено, що котики в даному плані більш «ліниві». У дівчаток очі розкриваються трохи раніше. Існують деякі розбіжності і по породам. Так, у короткошерстих кошенят даний процес буває більш швидким, що відрізняє їх від довгошерстих порід. Наприклад, представники породи девон-рекс можуть відкрити очі вже на п’ятий день свого життя. У той же самий час кошенята регдолл часто починають бачити тільки до кінця другого тижня після свого народження.

Варто враховувати, що кошенята не народжуються сліпими. З найперших днів вони розрізняють світло і тінь, що і дозволяє їм орієнтуватися. Розкриття очей відбувається не миттєво. Зазвичай процес займає певний час і може бути нерівномірним. Часто одне очко вже повністю розкритий, а другий — ще тільки починає. Після цього погляд у вихованця може бути каламутним кілька днів, а колір залишається незрозумілим.

Увага! Варто пам’ятати, що процес розкриття очей у кошенят пов’язаний з початком їхньої активної діяльності. Тварини усвідомлюють інтерес і різноманітність цього світу і намагаються активно його досліджувати. Саме тому вихованцям необхідно забезпечити безпеку.

Оптимальний вік для першого купання

Інший складне питання — перше купання малюків. Дана тема вважається дуже спірною, оскільки деякі власники кішок схиляються до того, що все повинно бути природним, і тварина цілком здатне самостійно забезпечити собі чистоту. При цьому не варто заперечувати того факту, що після купання вихованець виглядає більш доглянуто, привабливо, красиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Смішні святкові костюми для собак на Новий рік своїми руками

Зазвичай кошенята відкривають очі на 7-12 день після народження

Більшість заводчиків кішок наполягають на тому, що перше купання кошенят необхідно проводити після досягнення крихти віку 3-5 місяців. Якщо вихованець буде часто відвідувати виставки, то купання можливе вже з першого місяця життя малюка. Головне, щоб він не міг переохолодитися.

Експерти вважають, що чим раніше почати купання і сушку кошеня феном, тим швидше він звикне до подібних маніпуляцій.

Рада. Після вакцинації кошеня не можна купати 2 тижні. З моменту кастрації до даної «мокрою» процедури повинно пройти не менше 10 днів.

Якщо у малюка лишай, і ветеринарний лікар призначив йому належне лікування, то не варто відмовлятися від водних процедур. Навпаки, варто виконувати всі приписи фахівця, в тому числі і щодо купання. Як правило, потрібно часто мити дитину з використанням спеціальних лікувальних шампунів.

Коли вводити прикорм для кошенят

Наступний важливий аспект у вирощуванні кошенят — це перший прикорм. Коли і як його починати? Дорослу їжу в раціон вихованців рекомендується поступово вводити, коли кошеняті виповниться 3-4 тижні. Прикорм повинен базуватися на використанні:

  • дитячого харчування.
  • м’ясних пюре з овочами.
  • манної каші, звареної на молоці.
  • м’якому сирі.
  • яєчному жовтку, який найкраще розім’яти виделкою і змішати з невеликою кількістю молочка.

Годувати малюків потрібно часто: приблизно 5-6 разів на день. Однак порції повинні бути невеликими, щоб маленький шлунок тварини міг вільно впоратися з кількістю нової їжі. Всі продукти рекомендується давати в напіврідкому або рідкому стані, що дозволить вихованцеві легко проковтнути їжу.

Прикорм — дуже важливий процес. Однак заводчикам необхідно пам’ятати про необхідність достатньої кількості води, яка завжди повинна бути у кошеняти. Необхідно забезпечити доступ тваринного до свіжої води. Варто поруч з мискою для їжі поставити блюдце з чистою рідиною. Рекомендується не використовувати посуд із пластику. Найкраще поставити для кошеняти миску з кераміки або металу.

Прикорм водять на 3-4 тиждень життя кошенят

Кошенятам найкраще давати очищену воду. У перший час миски з рідиною можна встановити в різних місцях будинку. Коли малюк буде грати, він буде натикатися на воду і хлебтати її. Адже недолік рідини в раціоні структурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як швидко і ефективно вивести клопів: способи і засоби для боротьби з паразитами, поради та рекомендації


Читайте також: Розрізаний лимон в спальні і інші способи застосування цитрусового

Щоб видалити дрібних комах і скупчилися між пластинками частинки землі і піску, лисички кладуть в злегка підсолену воду. Після цього їх дістають і приступають до чищення. Гострим ножем видаляють забруднені ділянки ніжки і капелюшки. Підготовлений продукт необхідно заморозити якомога швидше.

Рецепт 2: Сушені лисички

Сушені гриби здатні надати неймовірний аромат будь-якої страви. З них можна приготувати суп, а попередньо розмочені у воді і обсмажені лисички прекрасно поєднуються з овочами, картоплею.

Найоптимальніший і доступний кожному варіант — сушка грибів в духовій шафі.

Важливо дотримання температури (в середньому, 55 градусів), тому духовка повинна бути оснащена термометром.

Технологія проста. Спочатку кожен гриб очищаємо, миємо й сушимо. Після цього розкладаємо лисички на решітці або деку. Необхідно забезпечити вентиляцію, тому якщо духовка вентилятором не оснащена, двері залишаємо відкритими.

Для рівномірного просушування слід періодично перекладати гриби, повертати їх. Спочатку встановлюємо температуру 40 градусів (сушимо хвилин 10), потім підвищуємо до 55-60. Тривалість сушіння залежить від того, наскільки у вас великі лисички.

В цілому, керуватися варто зовнішнім виглядом — вони повинні затвердіти, злегка підрум’янитися. У процесі можна виймати з духовки готові гриби, залишаючи сушитися інші.

Зберігати сушені лисички потрібно в сухому і темному приміщенні.

Мішки з тканини, коробки з картону або скляний посуд прекрасно зберігають якість лисичок на кілька років. Якщо в процесі зберігання частина грибів відволожиться, їх потрібно видалити з тари.

Скільки варити лисички перед заморожуванням на зиму

Якщо було прийнято рішення варити гриби перед їх подальшої заморожуванням, до цього дійства важливо підійти максимально відповідально. Найкраще опускати гриби відразу в киплячу воду, щоб уникнути більш тривалого перегріву. Щоб зберегти цілісність грибів при їх перемішуванні в окропі, можна помістити їх в глибоких друшляк, який просто опускають в каструлю.

Важливо! При варінні свіжих грибів утворюється накип. Дуже важливо періодично знімати її шумівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ваш папуга це може: як навчити птицю говорити і чи реально зробити це за 1 день?

Максимальним часом варіння лисичок вважають 10 хвилин. Якщо проварити трохи довше, то вони можуть повністю втратити свого смаку і аромату. Якщо враховувати, що заморозка теж забирає невелику частину смако-ароматичних характеристик продукту, то краще скоротити час варіння вдвічі. Ідеальний варіант — не більше 5 хвилин на сильному вогні.

Рецепт 3: Мариновані лисички

Закуска виходить дуже пікантній, прекрасно підходить до всіх видів гарнірів.

інгредієнти:

  • 1 кг. лисичок.
  • 4-6 зубчиків часнику.
  • приправи (лавровий лист, чорний перець горошком, гвоздика).
  • цукор, сіль.
  • 100 мл. оцту.

Спосіб приготування:

Спочатку очищені лисички відварюємо (10 хвилин). Щоб смак готових грибів вийшов краще, зливаємо воду з ємності і обдаємо їх чистою гарячою водою. Після цього додаємо спеції, сіль і цукор. Варимо протягом 15 хвилин. Додаємо оцет.

Читайте також: Чайний гриб — вирощування, розмноження, корисні властивості

Готуємо банки. Стерилізуємо їх, кладемо на дно зубчики часнику, гвоздику. Викладаємо лисички, заливаємо маринадом. Після охолодження поміщаємо в холодне місце. Буде правильніше консервувати лисички в банках протягом п’яти годин, після цього закуску можна пробувати.

Як правильно заморозити гриби лисички на зиму

Однією з особливостей лисичок при заморожуванні є збереження ними невеликий гіркоти . Хоча ця риса більш властива старим екземплярів, можна обійти її, використовуючи кілька хитрих прийомів. Найбільш дієвим методом є їх тривале вимочування в холодній воді. Кожні дві години повністю змінюють рідину.

Важливо! Щоб структура грибів не пошкодити льодом при швидкому заморожуванні, необхідно добре просушити їх від зайвої вологи.

Щоб лисички зберегли свої смакові якості, до них рекомендується застосовувати метод шокової заморозки. Для цього найкраще підійде морозильна камера, що дозволяє виставити досить низьку температуру. Чим швидше відбудеться повне заморожування, тим довше буде термін зберігання продукту.

Як заморозити лисички на зиму свіжими

Цей рецепт заморозки лисичок на зиму є одним з найпростіших і часто вживаних. Найкраще відібрати гриби невеликого розміру, щоб уникнути можливої ​​гіркоти. Щоб заморозити свіжі лисички на зиму за такою методикою, слід дотримуватися такої

Схожі статті

Кращий засіб від безсоння: як вибрати подушку з правильним наповнювачем

elena elena

Як своїми руками класти керамічну плитку на стіну у ванній

elena elena

Секрети створення декоративних подушок своїми руками: тканини, схеми, корисні поради

elena elena

Що таке пральна машина-напівавтомат і як нею користуватися

elena elena

Підлогові ваги: які вибрати механічні або електронні, відгуки та рейтинг 2016

elena elena

Як правильно вибрати стаціонарний блендер: поради і важливі нюанси

elena elena

Як відмити застарілий жир на кухні

elena elena

Ремонт вікон без майстра. Як правильно відрегулювати притиск або фурнітуру пластикової конструкції самостійно

elena elena

Жировловлювач: як зробити і встановити простий фільтр під мийку

elena elena

Залишити коментар