Їжа

Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

Зміст

  • 1 Для початку — про найправильнішою піці
  • 2 Що купити для приготування піци
  • 3 А як же соус?
  • 4 тісто для піци на кефірі — найпростіший підхід
  • 5 Робимо тісто для піци без дріжджів — отримуємо блюдо як в піцерії
  • 6 Легкий рецепт домашньої піци: відео

Для початку — про найправильнішою піці

Піца — неймовірно старовинна страва, нею підкріплювали сили ще римські гладіатори. Знавці стверджують, що за останні дві тисячі років в світі народилося дві тисячі рецептів піци. З них справжнісінькою, справді історичної вважається неаполітанська, рецепт якої був офіційно опублікований в італійській урядовій пресі в 2004 році. Згідно з класичним рецептом, автентична піца повинна мати:

  • м’яку розсипчасту корж.
  • дуже тонку скоринку.
  • начинку виключно з моцарелли і томатів особливого сорту.
  • в якості приправ тільки базилік, материнку і часник.
  • оливкова олія.

Піца Неополітанском

Обмовлялася навіть температура в печі — рівно 485 градусів — і час, яке сире тісто має провести в її спеку — 2 хвилини. Будь-які відхилення від складу або технології не давали піці права називатися італійської.

Але ми-то розуміємо, що не в назві справа. А вже відсутність кам’яної дров’яної печі повністю нас виправдовує. Тому будемо готувати таку піцу, яка нам подобається.

Що купити для приготування піци

Італійська коржик складається з двох частин: ніжне тісто і море різноманітних начинок. Почнемо з начинок, оскільки від них буде залежати вид, аромат і смак страви. На одному і тому ж тесті можна приготувати сотні варіантів піци, нескінченно поєднуючи інгредієнти. Приказка про російською пирозі, в який «все завернеш», цілком застосовна і до піци. Головне, щоб продукти були свіжими.

Крім сиру і помідорів, на піцу кладуть:

  • морепродукти і рибку анчоуса.
  • каперси і оливки.
  • шинку, сосиски і копчену ковбасу.
  • бекон і курку.
  • артишоки і печериці.
  • навіть кокоси і ананаси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Робимо яндекс стартовою сторінкою. Як здійснити це швидко?

Існують вишукані в своїй строгості сорти піци, в начинці яких використовується тільки сир ( «Чотири сиру»), або тільки зелень ( «Маринара»). А є і розкішні, багаті на смакові відтінки, наприклад «Чотири сезони», де кожен сектор можна оформити особливо.

Рада. Зробіть стільки секторів в піці, скільки членів у родині. Нехай діти самі покладуть на свої шматочки улюблені начинки. Хто знає, може, цей момент зробить з них якщо не повірив, то хоч помічників на кухні?

А як же соус?


Абсолютно вірно, між начинкою і тестом належить бути щедрому шару томатного соусу, який додасть страві пікантності і геть виключить сухість. Кетчуп категорично не годиться — його смак погіршується при нагріванні. Класичний соус готують за таким рецептом.

В металевий посуд (сковороду, кухлик або сотейник) складіть консервовані у власному соку томати, додайте перчика і солі, пару зубчиків часнику тиск, хлюпніть оливкового масла і тушкуйте до загустіння.

Зробіть правильний соус — і страва буде як в піцерії

Є і більш короткий шлях. Візьміть баночку готової томатної пасти, викладіть її в той же кухлик, присмачити оливковою олією, часником, сіллю і обов’язково цукровим піском. Як тільки почне пробульківать, знімайте з вогню.

Готовий соус перекладіть в підходить за розміром ємність і зберігайте на дверцятах холодильника. Можливо, він доживе до наступної піци, хоча навряд чи: діти встигнуть з’їсти його, потихеньку від вас намазуючи на хліб.

Тісто для піци на кефірі — найпростіший підхід

На 2 склянки борошна знадобиться неповна склянка кефіру, яйце, оливкове масло (3 ст. л.), трохи розпушувача і солі. Все це повинно мати кімнатну температуру, тому за півгодини до початку приготування яйце і кефір потрібно вийняти з холодильника і залишити на столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

Тісто на кефірі вважається не тільки елементарним, але і кращим для домашньої піци. Готується воно швидко (можна починати розігрівати духовку) і в такий спосіб:

  1. Розбийте яйце в миску, посоліть і збийте вінчиком.
  2. Вливайте кефір, продовжуючи збивати.
  3. Підмісіть борошно, змішане з розпушувачем.
  4. Вимісити однорідне тісто.

Увага! Подивіться, як працює пиццайоло: підкидає тісто, крутить його, мало не жонглює. Чим енергійніше ви будете замішувати тісто, тим краще воно насититься киснем і легше пропечеться.

Готове тісто розкачати у формі кола зручного діаметру і покладіть на злегка змочений оливковою олією і присипаний борошном деко. Змастіть соусом. Далі — момент істини: творча фантазія в приготуванні начинки. Пам’ятайте про дві тисячі сортів? Салямі і маринований огірочок, каперси і оливки, креветки і зелений горошок — в піцу годиться все, що ви любите. Не забудьте присипати дрібно натертим сиром. У спеку духовки він розплавиться і розтечеться ніжними напливами. Час запікання — чверть години при температурі 200 градусів.

Робимо тісто для піци без дріжджів — отримуємо блюдо як в піцерії

Звичайне прісне тісто кілька важче вимішувати, але результат того вартий. На склянку борошна знадобиться півсклянки трохи теплої води, трохи солі і оливкового масла.

Борошно для легкості тесту просійте через дрібне сито в миску, на стіл або на обробну дошку. У центрі насипати гірки зробіть ямку і повільно вливайте в неї воду. Вимісити тісто, додайте сіль, масло і знову вимісити до приємної м’якості. Скачайте в кулю і накрийте харчовою плівкою, хай полежить з півгодинки і досягне ідеальної еластичності, за цей час ви встигнете приготувати соус і начинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім'ю

В якості начинки використовуйте свої улюблені овочі та м’ясні продукти

Спробуйте зробити «Чотири сезони». Розкачане в коло тісто вже спочиває на деку, прикрашене соусом. Подумки розбийте піцу на чверті:

  • зима: яйце, розрізане тонкими часточками, і гриби, немов пеньки в снігу.
  • весна: артишоки і ніжно-зелені оливки.
  • літо: яскравий солодкий перець і вогняна салямі.
  • осінь: класичні томати і моцарелла.

Присипте все тонким пармезаном — і важку, повну прихованої млості піцу можна відправляти в духовку. За 20 хвилин, поки вона печеться, приготуйте круглу дошку (тарілку, блюдо), дисковий ніж і сухе вино. Вечеря неаполітанських карбонаріїв готовий.

Рада. Придбайте готове дріжджове тісто і спробуйте приготувати піцу в мультиварці: тісто, начинка і 25 хвилин в режимі «Випічка». Тертим сиром її посипте за 5 хвилин до готовності.

Фантазуючи з начинками і періодично міняючи рецепт тесту, в домашніх умовах можна випікати десятки варіантів піци. За смаком це буде точно як у справжній піцерії, а за ціною — набагато вигідніше. А на зекономлені гроші прикупити овочів для салату і улюбленого соку.

Легкий рецепт домашньої піци: відео

Схожі статті

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім’ю

elena elena

Пиріжки на кефірі — смачне домашнє ласощі: технологія приготування смажених і печених пиріжків

elena elena

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

Святковий стіл: секрети сервірування

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

elena elena

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Залишити коментар