Їжа

5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім’ю

Зміст

  • 1 Як готують куряче філе, і з чим його подають на стіл?
  • 2 Куряче філе в духовці, доповнене сметанним соусом і овочами
  • 3 Фаст-фуд на дому: нагетси як з Макдоналдс на сковорідці
  • 4 Салат «Ніжність» для ледачих господарок
  • 5 Філе в гострій томатної підливі в мультиварці
  • 6 Пікантне блюдо з незвичайним гарніром
  • 7 Легке блюдо з курячим філе: відео

Як готують куряче філе, і з чим його подають на стіл?

Філе курки — продукт універсальний, який може виручити будь-яку господиня. Традиційно куряче філе варять, тушкують, запікають або готують в мультиварці, поєднуючи його з будь-якими овочами та соусами. У підсумку виходить суп, гарнір або окрему страву для особливого випадку.

Рада! У курячому філе практично відсутні жири, тому готову страву виходить сухуватим. Під час приготування не варто шкодувати вершкового масла, вершків, майонезу або сметани, які зроблять м’ясо соковитим і ніжним.

Смажать філе у вигляді відбивних, готуючи легкий кляр на основі мінеральної води, яєць і навіть сиру. Відбивні подають з рисом, политим вершковим маслом з великою кількістю зелені. Варто пам’ятати, що філе дуже швидко готується:

Куряче філе можна запікати, смажити і додавати в салати

  1. З кожного боку розрізане філе смажать по 5-6 хвилин .
  2. Відварене філе готується 20 хвилин.
  3. Запікають філе не більше півгодини, протикаючи його ножем. Якщо виділяє прозорий сік — філе готове, а блідо-рожевий сік свідчить про те, що середина філе ще не готова.

Рада! Щоб зберегти ніжний смак філе в нього додають мінімальну кількість гострих приправ — це пасеровану на сковороді цибулю або часник, чорний перець, коріандр.

Куряче філе в духовці, доповнене сметанним соусом і овочами

Для приготування знадобляться:

  • 2 філе.
  • часник.
  • 200 г твердого сиру.
  • 100 г сметани.
  • 150 мл бульйону.
  • борошно і рослинне масло.
  • морква, болгарський перець, томати.
  • базилік, петрушка, кріп по смаку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Готуємо щі з квашеної капусти: найкращі рецепти

Філе розрізають на шматочки, потім їх відбивають, натирають часником, олією та відправляють на 30 хвилин промаринуватися в холодильник. Поки м’ясо маринується, варто зайнятися овочами, вимивши і подрібнивши їх.

Рада! У цю страву можна додавати ті овочі, які є в наявності. Наприклад, кукурудза додасть страві солодкий присмак, а спаржа зробить його більш вишуканим.

Для приготування сметанного соусу необхідно в розігрітій олії обсмажити ложку борошна, довівши її до золотистого відтінку. У сковороду додаю бульйон і 100 г сметани. Соус млоять на повільному вогні до тих пір, поки він не стане густим.

Сметанний соус стане густішим і придбає м’який смак, якщо в нього додати 1 плавлений сирок.

Всі інгредієнти підготовлені , і саме час викласти їх шарами, не забуваючи поливати кожен шар соусом:

  1. Деко мажеться маслом, потім рівним шаром розподіляється філе.
  2. Наступний шар складається з овочів.
  3. Потім виливаються залишки соусу, і філе з овочами відправляється на 25 хвилин в духову шафу.

Важливо! У такому ж порядку інгредієнти можна викласти в жароміцний посуд для мікрохвильової печі, додати 100 мл води і відправити на 20 хвилин готується в мікрохвильовку. Сир в цьому випадку теж додають в кінці.

Через 25 хвилин деко витягають, посипають блюдо тертим сиром, змішаним із зеленню, і ставлять назад в вимкнений духову шафу. Через 20 хвилин подають до столу, особливо добре блюдо поєднується з білим вином.

Фаст-фуд на дому: нагетси як з Макдоналдс на сковорідці

Щоб скуштувати смачні курячі нагетси не обов’язково йти в Макдоналдс, варто закупити інгредієнти і приготувати їх вдома:

Курячі нагетси

  • 1 кг. курячого філе.
  • по 1 ч. л. соди і крохмалю.
  • лимон середнього розміру.
  • сіль, борошно, спеції.

Філе нарізають невеликими шматочками, потім посипають спеціями, содою , солять і поливають соком, отриманим з лимона. Коли перестане утворюватися піна (сода вступить в реакції з лимонним соком), філе посипають крохмалем і залишають на 15-20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вірші для дівчини щоб підняти настрій: ніжні і зворушливі, веселі і гуморні

Рада! Якщо нагетси готуються до дитячого свята, то філе можна нарізати у формі зірочок або півмісяців, щоб привернути увагу дітей.

Через 20 хвилин на сковороді розігрівають рослинна олія, нагетси обвалюють в борошні, обсмажують з кожного боку по 2 хвилини . Готові курячі шматочки викладають на серветку, яка вбере надлишки жиру.

Приємний горіховий аромат і вишуканий смак набуває куряче філе, замариноване в 2 ст. л. коньяку і ½ ч. л. імбиру.

Салат «Ніжність» для ледачих господарок

У кожної господині трапляються ледачі дні, коли хочеться приготувати щось швидке, та так, щоб чоловік зойкнув. У таких випадку на допомогу приходить салат «Ніжність» з основою з філе курки. У списку інгредієнтів такі продукти:

  • 2 курячих грудки на 6 порцій салату.
  • 6-8 варених яєць.
  • банка консервованої кукурудзи.
  • майонез.
  • сіль, спеції, а навесні-влітку до складу можна додати свіже листя салату.

Салат Ніжність з курячим філе

Отже, кожну курячу грудку розрізаю на 2 частини і відправляють на 30 хвилин варитися. Яйця теж варять, нарізують листовий салат і ароматну зелень.

Важливо! Щоб шкаралупа не прилипала до яйцю в процесі варіння додайте в воду 2 ст. л. кухонної солі.

Коли курка і яйця приготуються і охолонуть, їх нарізають кубиками, додають кукурудзу, зелень, сіль і заправляють майонезом. Салат рекомендується подавати охолодженим.

Якщо є час і бажання, то можна сирі яйця збити і посмажити, як млинці. Після смаження млинець згортають і нарізають тонкими смужками, які додають в салат.

Філе в гострій томатної підливі в мультиварці

Універсальний продукт куряче філе всього за годину можна приготувати в мультиварці, задіявши таке інгредієнти:

  • 700 г філе.
  • паприка на кінчику ножа, сіль і перець.
  • 1-2 помідора.
  • 2 зубчики часнику і ½ частина великої цибулини.
  • 30 г томатної пасти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Красиві нарізки на святковий стіл: м'ясо, сир, ковбаса, фрукти

Овочі та філе нарізати шматочками, а цибулю і часник пасерувати в мультиварці в режимі « жарка ».

Рада! Помідори попередньо рекомендується занурити в окріп, зняти з них шкірку і акуратно протерти на тертці або через сито.

Через 5 хвилин в чашу додають філе, смажать його ще 10 хвилин, посипають паприкою, кладуть помідори, в зверху виливають воду, в якій розлучена томатна паста. Після цього виставляють режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Для більш ніжної консистенції страви томатну пасту і помідори замінюють морквою і сметаною.

Пікантне блюдо з незвичайним гарніром

Ця страва на любителя, тому що в ньому з’єднується пікантний смак імбиру, солодкість яблук і кислота лимона:

  • Близько 500 г філе розрізають і злегка відбивають, після чого заливають маринадом.

Рада! Для маринаду використовують коньяк або соєвий соус з додаванням імбиру і лимона. Маринують філе більше 20-30 хвилин.

  • Через півгодини філе акуратно витягують з маринаду. Смажать філе на тефлоновій сковороді або електрогриль до золотистого відтінку.

Куряче філе з яблуком

  • Тепер знадобиться 2 яблука. 1 запікають в шкірці в духовці, а друге тонко нарізають і теж обсмажують. Щоб яблуко не встигло потемніти, його смажать після курки, попередньо окропивши соком лимона.
  • Запечене яблуко очищають від шкірки, подрібнюють блендером і викладають на тарілку. До гарніру додають курку, прикрашаючи її підсмаженими скибочками яблука і краплями соєвого соусу.

Підводячи підсумок, варто сказати про те, що куряче філе може стати основою простого супу чи страви високої кухні. Головне докласти трохи фантазії і любові, щоб страва вийшла дуже смачним!

Легке блюдо з курячим філе: відео

Схожі статті

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

elena elena

Як приготувати червоний борщ з буряком і капустою

elena elena

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

Як вдома приготувати глінтвейн з червоного вина

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

elena elena

Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

elena elena

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

elena elena

Залишити коментар