Їжа

Пиріжки на кефірі — смачне домашнє ласощі: технологія приготування смажених і печених пиріжків

Зміст

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

  • 1 Рецепт№1. Смажені бездріжджові домашні пироги
    • 1.1 Інгредієнти для приготування дріжджового тіста
    • 1.2 Технологія приготування
  • 2 Рецепт №2. Пишні пироги на кефірі (дріжджові) в духовці
    • 2.1 Інгредієнти
    • 2.2 Технологія приготування
  • 3 Рецепт №3. Смачні пироги на кефірі
    • 3.1 Компоненти для тесту
    • 3.2 Покрокова інструкція
  • 4 Приготування пиріжків на кефірі: відео

Рецепт№1. Смажені бездріжджові домашні пироги

Це один з найпростіших рецептів бездріжджових пиріжків, його зуміє повторити навіть сама недосвідчена господиня. Для приготування страви будуть потрібні тільки ті інгредієнти, які є в домашньому холодильнику.

Рада. Цей рецепт також можна використовувати для пиріжків, які будуть випікатися в духовці.

ЦІКАВІ НОВИНИ

Інгредієнти для приготування дріжджового тіста

Господині потрібно:

  • 500 мл жирного кефіру (можна замінити на домашній).
  • 10 г харчової соди.
  • 25 г цукрового піску.
  • 400 г борошна вищого сорту.
  • 1 куряче яйце.
  • щіпка кам’яної солі.
  • рослинне масло (для смаження).

бездріжджового тіста готується швидко

Технологія приготування

  1. У глибокій мисці акуратно з’єднують кефір, цукровий пісок, кам’яну сіль, харчову соду. Кефір повинен бути кімнатної температури!
  2. У отриману суміш поступово додають просіяне борошно (замішане тісто має мати консистенцію, яка трохи щільніше густої сметани).
  3. Робочу поверхню рясно посипають пшеничним борошном.
  4. Готове тісто ложкою викладають на підготовлене місце, обвалюють у борошні.
  5. З імпровізованих кульок роблять невеликі коржики. В середину кожної з них викладають готову начинку, ретельно защипують краї.
  6. В окремій мисці віночком збивають яйце, отриманою сумішшю змащують вироби перед викладанням на сковороду.
  7. Смажать пиріжки на розжареній олії (до появи рум’яної скоринки).

Рада. Перед викладанням на сковороду пиріжки потрібно трохи розкачати качалкою, вони швидше прожаряться.

Рецепт №2. Пишні пироги на кефірі (дріжджові) в духовці

Цей рецепт розкриє секрети приготування дріжджових домашніх пиріжків в духовій шафі. Для роботи можна використовувати як пресовані дріжджі, так і сухі.

ЦЕ ВАЖЛИВО:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

Інгредієнти

Для замішування тіста потрібно:

  • 300 мл жирного кефіру.
  • 2 яйця.
  • ¾ ст. рослинного масла (оливкова, соняшникова і т. д.).
  • 50 г пресованих дріжджів або 10-12 г сухих.
  • 40 г цукрового піску.
  • 40 г кам’яної солі.
  • ½ ст. молока.
  • 3 ст. пшеничного борошна.

Рада. Для начинки підійдуть різні складові: варення, ягоди, подрібнені свіжі фрукти, варену картоплю, смажена капуста і т. Д.

ХОТ НОВИНИ:

Технологія приготування

  1. Молоко виливають в миску, трохи підігрівають в мікрохвильовій печі (воно повинно бути трохи тепліше кімнатної температури).
  2. у ємність додають цукровий пісок і дріжджі. Гарненько розмішують суміш, щоб компоненти розчинилися.
  3. Опару щільно накривають тканиною, ставлять у тепле місце для бродіння на 15-20 хвилин.
  4. В окремій мисці змішують кефір, яйця і рослинна олія .
  5. Опару з’єднують з кефіру яєчно-масляною сумішшю, ретельно перемішують ложкою.
  6. У готову дріжджову основу додають просіяне борошно і трохи солі. Замішують тісто, ставлять його в тепле місце, щоб воно збільшилося в об’ємі в 2-3 рази.
  7. З тіста роблять коржики, на їх центр кладуть начинку, защипують краї.
  8. Сформовані пиріжки викладають на змащене деко, пензликом зволожують яєчної сумішшю, ставлять випікатися на 20-25 хвилин (духовка повинна бути розігріта до 180 градусів).

Рада. Щоб пиріжки залишалися м’якими, після випікання їх потрібно накривати бавовняним рушником.

Рецепт №3. Смачні пироги на кефірі

Цей рецепт стане незамінним помічником, коли гості на порозі, а пригостити їх нічим. Для приготування таких пирогів потрібно зовсім небагато часу, сил і мінімум інгредієнтів.

Компоненти для тесту

Для тесту потрібно:

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

  • 250 мл жирного кефіру .
  • 50 мл магазинної сметани.
  • 2 ст. просіяного борошна.
  • 1 ч. л. кам’яної солі.
  • 1 ч. л. цукру.
  • ½ ч. л. харчової соди.
  • 2 ст. л. соняшникової олії.
  • 1 куряче яйце.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Збірна апетитна солянка: секрети приготування м'ясної страви. Класичний покроковий рецепт

В якості начинки для пиріжків можна використовувати м’ясо, овочі, фрукти і ягоди

Покрокова інструкція

  1. У глибокій мисці ложкою змішують кефір і магазинну сметану. отриману кисломолочну суміш трохи підігрівають на плиті або в мікрохвильовій печі.
  2. У ємність поступово висипають кам’яну сіль, цукор, додають яєчний жовток і масло. Всі інгредієнти ретельно змішують, щоб вони розчинилися.
  3. У рідина потроху вводять половину порції пшеничного борошна, зверху посипають содою.
  4. Додають решту просіяне борошно, замішують НЕ круте тісто.
  5. Готову основу для пиріжків перекладають в миску, яка попередньо змазана маслом або будь-яким жиром. Тісто ставлять у тепле місце на 20-25 хвилин, щоб воно трохи настоявся.
  6. З тіста роблять кульки, в їх центр поміщають начинку, ретельно защипують краї.
  7. Смажать на розігрітій сковороді до рум’яної скоринки.

Рада. Щоб при смаженні розпечене масло не бризкати, в нього необхідно додати дрібку солі.

Домашні пиріжки, приготовані по одному з рецептів, порадують всіх членів вашої родини. Зробіть їх своїми руками, старання господині не залишаться непоміченими!

ГОРЯЧІ НОВИНИ:

Приготування пиріжків на кефірі: відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

elena elena

Як приготувати червоний борщ з буряком і капустою

elena elena

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Готовим вкусно! Як зробити лазанью в домашніх умовах?

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Залишити коментар