Зміст
- 1 Рецепт№1. Смажені бездріжджові домашні пироги
- 1.1 Інгредієнти для приготування дріжджового тіста
- 1.2 Технологія приготування
- 2 Рецепт №2. Пишні пироги на кефірі (дріжджові) в духовці
- 2.1 Інгредієнти
- 2.2 Технологія приготування
- 3 Рецепт №3. Смачні пироги на кефірі
- 3.1 Компоненти для тесту
- 3.2 Покрокова інструкція
- 4 Приготування пиріжків на кефірі: відео
Рецепт№1. Смажені бездріжджові домашні пироги
Це один з найпростіших рецептів бездріжджових пиріжків, його зуміє повторити навіть сама недосвідчена господиня. Для приготування страви будуть потрібні тільки ті інгредієнти, які є в домашньому холодильнику.
Рада. Цей рецепт також можна використовувати для пиріжків, які будуть випікатися в духовці.
Інгредієнти для приготування дріжджового тіста
Господині потрібно:
- 500 мл жирного кефіру (можна замінити на домашній).
- 10 г харчової соди.
- 25 г цукрового піску.
- 400 г борошна вищого сорту.
- 1 куряче яйце.
- щіпка кам’яної солі.
- рослинне масло (для смаження).
бездріжджового тіста готується швидко
Технологія приготування
- У глибокій мисці акуратно з’єднують кефір, цукровий пісок, кам’яну сіль, харчову соду. Кефір повинен бути кімнатної температури!
- У отриману суміш поступово додають просіяне борошно (замішане тісто має мати консистенцію, яка трохи щільніше густої сметани).
- Робочу поверхню рясно посипають пшеничним борошном.
- Готове тісто ложкою викладають на підготовлене місце, обвалюють у борошні.
- З імпровізованих кульок роблять невеликі коржики. В середину кожної з них викладають готову начинку, ретельно защипують краї.
- В окремій мисці віночком збивають яйце, отриманою сумішшю змащують вироби перед викладанням на сковороду.
- Смажать пиріжки на розжареній олії (до появи рум’яної скоринки).
Рада. Перед викладанням на сковороду пиріжки потрібно трохи розкачати качалкою, вони швидше прожаряться.
Рецепт №2. Пишні пироги на кефірі (дріжджові) в духовці
Цей рецепт розкриє секрети приготування дріжджових домашніх пиріжків в духовій шафі. Для роботи можна використовувати як пресовані дріжджі, так і сухі.
Інгредієнти
Для замішування тіста потрібно:
- 300 мл жирного кефіру.
- 2 яйця.
- ¾ ст. рослинного масла (оливкова, соняшникова і т. д.).
- 50 г пресованих дріжджів або 10-12 г сухих.
- 40 г цукрового піску.
- 40 г кам’яної солі.
- ½ ст. молока.
- 3 ст. пшеничного борошна.
Рада. Для начинки підійдуть різні складові: варення, ягоди, подрібнені свіжі фрукти, варену картоплю, смажена капуста і т. Д.
Технологія приготування
- Молоко виливають в миску, трохи підігрівають в мікрохвильовій печі (воно повинно бути трохи тепліше кімнатної температури).
- у ємність додають цукровий пісок і дріжджі. Гарненько розмішують суміш, щоб компоненти розчинилися.
- Опару щільно накривають тканиною, ставлять у тепле місце для бродіння на 15-20 хвилин.
- В окремій мисці змішують кефір, яйця і рослинна олія .
- Опару з’єднують з кефіру яєчно-масляною сумішшю, ретельно перемішують ложкою.
- У готову дріжджову основу додають просіяне борошно і трохи солі. Замішують тісто, ставлять його в тепле місце, щоб воно збільшилося в об’ємі в 2-3 рази.
- З тіста роблять коржики, на їх центр кладуть начинку, защипують краї.
- Сформовані пиріжки викладають на змащене деко, пензликом зволожують яєчної сумішшю, ставлять випікатися на 20-25 хвилин (духовка повинна бути розігріта до 180 градусів).
Рада. Щоб пиріжки залишалися м’якими, після випікання їх потрібно накривати бавовняним рушником.
Рецепт №3. Смачні пироги на кефірі
Цей рецепт стане незамінним помічником, коли гості на порозі, а пригостити їх нічим. Для приготування таких пирогів потрібно зовсім небагато часу, сил і мінімум інгредієнтів.
Компоненти для тесту
Для тесту потрібно:
- 250 мл жирного кефіру .
- 50 мл магазинної сметани.
- 2 ст. просіяного борошна.
- 1 ч. л. кам’яної солі.
- 1 ч. л. цукру.
- ½ ч. л. харчової соди.
- 2 ст. л. соняшникової олії.
- 1 куряче яйце.
В якості начинки для пиріжків можна використовувати м’ясо, овочі, фрукти і ягоди
Покрокова інструкція
- У глибокій мисці ложкою змішують кефір і магазинну сметану. отриману кисломолочну суміш трохи підігрівають на плиті або в мікрохвильовій печі.
- У ємність поступово висипають кам’яну сіль, цукор, додають яєчний жовток і масло. Всі інгредієнти ретельно змішують, щоб вони розчинилися.
- У рідина потроху вводять половину порції пшеничного борошна, зверху посипають содою.
- Додають решту просіяне борошно, замішують НЕ круте тісто.
- Готову основу для пиріжків перекладають в миску, яка попередньо змазана маслом або будь-яким жиром. Тісто ставлять у тепле місце на 20-25 хвилин, щоб воно трохи настоявся.
- З тіста роблять кульки, в їх центр поміщають начинку, ретельно защипують краї.
- Смажать на розігрітій сковороді до рум’яної скоринки.
Рада. Щоб при смаженні розпечене масло не бризкати, в нього необхідно додати дрібку солі.
Домашні пиріжки, приготовані по одному з рецептів, порадують всіх членів вашої родини. Зробіть їх своїми руками, старання господині не залишаться непоміченими!