Їжа

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

Що потрібно для смачної солянки

наваристий, ароматна, апетитна м’ясна солянка вважається знахідкою російських кухарів. Це збірне блюдо містить багато інгредієнтів, які надають йому одночасно гострий, солоний і кислий смак. Головний компонент будь-якого рецепту, будь то класичний або експрес-варіант, — м’ясні та ковбасні вироби:

  • свинина, телятина, яловичина — м’якоть або на кістки.
  • курятина.
  • копчені реберця.
  • сосиски або сардельки.
  • будь-яка ковбаса — варена або копчена.
  • шинка.
  • окіст.
  • мисливські ковбаски і ін.

Як правило, в солянці поєднується мінімум 3 види м’яса і ковбас. Іноді в цей суп додають рибу, обов’язково жирну: форель, сайру, тріску, білугу, палтус. Вона може бути як відвареної, так і копченої. Також класична солянка готується з додаванням грибного бульйону, наприклад, з білих грибів та опеньків. З овочів спочатку в супі був присутній тільки ріпчаста цибуля. Однак пізніше традиційний рецепт зазнав деяких змін, і вже зараз у збірній м’ясної солянки можна побачити картопля і морква.

Рада. Іноді картопля замінюють пшоняною кашею, яка додає навару і надає страві своєрідний смак.

ЦІКАВІ НОВИНИ

Обов’язковий компонент солянки — кислі і солоні інгредієнти: огірки, каперси, оливки. Іноді використовують квашену капусту. Однак деякі прихильники традиційної кухні називають це перебором, вважаючи, що суп з кислою капустою — це щі. Аромату збірної м’ясної солянки додасть зелень: кріп, петрушка, кінза, за бажанням — селера.

Придбайте для солянки кілька видів м’яса і ковбасних виробів

ЦЕ ВАЖЛИВО:

Крім того, знадобляться 2 види олії — рослинна і вершкове, а також томатна заправка. В її ролі можуть виступити свіжі помідори, кетчуп або паста. Зі спецій знадобляться чорний мелений перець, лавровий лист, кухонна сіль, а також перець горошком. На фінальній стадії виявляться вельми доречними ложка сметани і лимонна часточка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Подорожник: застосування, спосіб приготування

ХОТ НОВИНИ:

Увага! Покрокова приготування солянки за класичним рецептом — процес тривалий, особливо якщо при цьому дивитися фото кожного етапу або періодично звірятися з відео. Приступати до кулінарних експериментів варто, маючи в запасі 2-2,5 ч.

Приготування страви. Покроковий рецепт

Численні варіанти солянки пропонують різні пропорції всіх інгредієнтів. Якщо відштовхуватися від кількості м’яса, то приблизний орієнтир по ньому — 600-700 г на каструлю об’ємом 2,5-3 л. Всі інші складові цього покрокового рецепта розраховані з урахуванням саме таких пропорцій. Отже, щоб приготувати смачний м’ясний суп, потрібно:

  • М’ясо очистити від надлишків жиру, вимити, залити холодною водою і довести до кипіння.
  • Зняти піну, покласти 1 цибулину, 1 морква, корінь селери (за бажанням) і проварити близько 1,5-2 ч на слабкому вогні. За 15-20 хв. до готовності додати лавровий лист і перець горошком.
  • Вийняти м’ясо, бульйон процідити, прибравши овочі і спеції.

Рада. Можна злити воду після закипання і залити м’ясо ще раз. Однак в цьому випадку бульйон буде не таким наваристим. Щоб не утворювалася пінка, деякі господині кладуть м’ясо в уже киплячу воду.

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

  • Нарізати соломкою м’ясо, варено-копчені інгредієнти: ковбасу, сосиски, карбонад (загальна їх кількість — приблизно 400 г).
  • Дрібно порізати 1 цибулину, обсмажити її до прозорості на вершковому маслі.
  • Нашинковать соломкою огірки (2-4 шт.).
  • Далі можна піти двома шляхами: додати до цибулини на сковороді м’ясо з ковбасами, а потім огірки, або ж м’ясні інгредієнти відправити в бульйон і варити на повільному вогні, а на сковороду викласти тільки огіркову соломку. На фото детальних рецептів можна побачити обидва варіанти. Вважається, що в солянці обов’язково повинні бути обсмажені шматочки м’яса (іноді навіть м’ясо спочатку смажать, а потім доводять до готовності в каструлі з бульйоном), але все це справа смаку і бажання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

Подавайте блюдо зі сметаною і часточкою лимона

  • Додати до інгредієнтів на сковороді 2 ст. л. кетчупу або томатної пасти. Якщо готуєте зі свіжими помідорами, візьміть 2-3 шт.
  • Влити на сковороду приблизно 0,5 склянки бульйону і тушкувати все близько 3 хв.
  • Викласти заправку в каструлю з бульйоном і варити солянку ще близько 10 хв.
  • За бажанням додати каперси (50-70 г) або оливки (100 г), а можна і те і інше. Якщо потрібно, присолити.

Дайте солянці настоятися близько 15-20 хв. За смаком додайте сметану, скибочку лимона і зелень. Не забудьте про хліб, адже вийшло блюдо — досить жирне і калорійне. Солянка хороша тим, що доречна і в будні, і на свято. А якщо готувати її на наступний день після торжества, то не доведеться закуповувати багато інгредієнтів: що залишилися після застілля ковбасна нарізка і оливки знайдуть гідне застосування в цій страві.

Як приготувати солянку: відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

Святковий стіл: секрети сервірування

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

Сирна запіканка як у дитячому садку. Готуємо разом!

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Залишити коментар