Зміст
- 1 Сирні палички
- 2 Традиційний м’ясний пиріг з листковим тістом
- 3 Слойки з вишнею
- 4 рецепт листкового дріжджового тіста
- 5 Листкове тісто швидкого приготування: відео
Сирні палички
Смачна випічка. Її можна приготувати до перших страв, чаю, пива або як перекус. Це швидкий рецепт, що дуже важливо для господинь. Отже, для сирних паличок будуть потрібні такі компоненти:
- листкове бездріжджове тісто — 1 лист готового або 250 г домашнього.
- твердий сир — 50 г.
- яєчний жовток — 1 шт ..
- чорний мелений перець — щіпка.
Сирні палички
Послідовність дій проста:
- Необхідно розкачати тісто качалкою на папері для випічки або пергаменті.
- Намазать жовток на його поверхню.
- Сир натерти і посипати зверху.
- Потім потрібно розрізати листкове тісто на смужки по 1-1,5 см.
- Попередньо розігріти духовку до 180 градусів.
- Випікати сирні палички протягом 8-10 хвилин.
Рада. За бажанням можна посипати тісто меленим перцем.
Традиційний м’ясний пиріг з листковим тістом
Кожен хоч раз у житті повинен спробувати м’ясний пиріг з листковим тістом. Він виходить надзвичайно смачним і соковитим. Деякі в якості начинки для пирогів з листкового дріжджового тіста використовують фрукти, ягоди та овочі. І варто зауважити, що вони завжди вдаються.
Для того щоб приготувати м’ясний пиріг краще використовувати готове тісто. Але якщо є бажання, то можна його вимісити своїми руками. Для м’ясного пирога вам знадобиться:
- листкове бездріжджове тісто — 2 листи готового або 500 г домашнього.
- фарш зі свинини і яловичини — 0,5 кг.
- цибуля — 2 шт ..
- зелень — за бажанням.
- мелений червоний перець (негострий) — 1 ч. л ..
- куркума — 1 ч. л ..
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
- перець чилі — 0,5 стручка.
Увага ! Для приготування пирогів з листкового тіста можна використовувати будь-які начинки. Він чимось схожий з піцою. Можна покласти в якості начинки будь-який продукт, який є у вас в холодильнику.
Приступимо:
- Спочатку потрібно приготувати начинку для листкового пирога. Для цього купите фарш зі свинини і яловичини в рівних пропорціях. У магазинах він часто називається «Домашній». Або самостійно перейдіть свинину і яловичину через м’ясорубку.
- Цибулю порізати дрібними брусочками.
- Нашинковать зелень (дрібно).
- Змішати в окремій мисці фарш, зелень і цибулю .
- Посипати фарш паприкою, перцем, сіллю і куркумою. Ретельно перемішати.
- Близько 2/3 листкового тіста замісити в один шар і розкачати завтовшки близько 10 мм.
- Форми для випікання застелити пергаментом або змастити вершковим маслом.
Листковий м’ясний пиріг
- Викласти тісто в форму так, щоб воно трохи звисало з бортиків.
- Викласти начинку пирога на тісто.
- Час, що залишився тісто розкачати і накрити їм пиріг.
- Краї пирога прищипнуть і відправити його в попередньо розігріту духовку.
- Про готовність сигналізує зарум’яненим скоринка м’ясного пирога з листкового дріжджового тіста.
- листкове тісто — 2 листи готового або 500 г домашнього.
- вишня — 0,3 кг.
- цукор — 0,1 кг.
- крохмаль картопляний — 1 ст. л.
- Ягоди добре промити, висушити і видалити кісточки.
- засипати вишню цукровим піском і дати настоятися близько півгодини. Почекати поки виділиться сік.
- Додати до ягоді картопляний крохмаль і поставити на плиту. Готуйте вишню на слабкому вогні.
- Варити суміш до тих пір, поки вона не стане схожа за консистенцією на кисіль.
- Остудити вишню.
Слойки з вишнею
- Тісто розкачати пластиною в 0,5 см і розрізати на 6 частин.
- Кожен квадратик тесту подумки розділити навпіл і по діагоналі.
- З одного боку зробити маленькі надрізи, а на другу покласти готову начинку.
- Краї листкового тіста змочити водою і прищипнуть.
- Викласти слойки на попередньо збризнути водою деко.
- Розігріти духовку заздалегідь до 190 градусів і відправити в неї слойки.
- Випікати близько 30 хвилин.
- борошно — 450 г.
- масло вершкове — 250 г.
- яйце — 1 шт ..
- оцет 9% — 1 ст. л ..
- горілку — 1 ст. л ..
- сіль крупного помелу — 1 ст. л ..
- воду — близько 1 ст.
Рада. Додайте перець чилі для додання пирога гостроти. Не рекомендується це робити тим, у кого є проблеми з шлунково-кишкового тракту. Чилі можна без шкоди смаковими відчуттями випічки виключити з рецепту!
Слойки з вишнею
Ця випічка — улюблені ласощі як дітей, так і дорослих. Готується дуже швидко. Про смакові якості говорити немає сенсу, слойку потрібно спробувати. Для приготування вишневої слойки потрібно:
Всього з декількох інгредієнтів можна приготувати смачну випічку до чаю
Рецепт листкового дріжджового тесту
Звичайно, найпростішим варіантом приготування випічки, вважається використання готового тіста. Але якщо ви маєте вільний час, то можна приготувати його самостійно. Візьміть:
Процес приготування тривалий. На відміну від звичайного тесту, листкове готується в кілька етапів.
Листкове тісто
- Вбити в одну ємність яйце і туди ж додати горілку, оцет і сіль. Гарненько все перемішати. Додати воду до отриманої суміші до отримання обсягу 0,25 л.
- Просіяти близько 400 г борошна (приблизно 3 склянки).
- Зробити в борошні поглиблення і влити рідку складову.
- Почати вимішувати тісто. Тісто має стати округлої форми. Відбийте куля з тіста об стіл не менше 50 разів. Так воно стане більш пружним.
- Перекласти тісто в тарілку, накрити поліетиленом і залишити на одну годину для розбухання клейковини.
- Порубить холодне масло і 50 г залишилася борошна. Це можна зробити в кухонному комбайні або ножем.
- Викласти суміш з борошна та олії на пергамент і трохи розрівняти ножем. Зверху покласти другий аркуш паперу і прокатати масло качалкою.
- Прибрати масло в холодильник на 30 хвилин.
- Готове тісто викласти на робочу поверхню і розкачати. Викласти на одну його частину масло, а інший накрити.
- Розкачати тісто і скласти його удвічі, а потім ще навпіл.
- Прибрати в холодильник на годину. Потім повторити маніпуляції з розкочуванням і згортанням тесту.
- Всього знадобиться не менше 3-4 раскаток тесту зі складанням.
- Тісто готове.
випічка з листкового дріжджового тіста — це не тільки швидко і зручно, але і смачно. Меж фантазії немає меж. Готове тісто — паличка-виручалочка для господинь, але їм ніколи вимішувати його самостійно.