Зміст
- 1 Прості рецепти сирників
- 2 Сирники: оригінальні рецепти
- 3 Щоб сирники вдалися. Секрети приготування смачної страви
- 4 Простий рецепт сирників: відео
Прості рецепти сирників
Варіантів приготування цього смачного і корисного страви дуже багато. Практично кожна господиня прагне привнести щось своє, поекспериментувати з початковими інгредієнтами, додати нову складову. Тому не дивуйтеся, якщо зустрінете рецепт не тільки з родзинками, курагою, манкою або вівсяними пластівцями, а й картоплею, кропом, морквою і навіть мармеладом. Однак перш ніж створювати власний, авторський кулінарний шедевр, освойте класичні способи приготування цієї страви з сиру.
Для того щоб зробити прості сирники, підготуйте необхідні інгредієнти і приступайте:
- з допомогою міксера, блендера або звичайною вилки збийте 2 яйця, пакетик розпушувача, 4 ст. л. цукру і сіль, додану до смаку.
Сирники можна приготувати буквально за 10 хвилин
- додайте в цю суміш 2 упаковки сиру (приблизно 400 г), ретельно все перемішайте.
- просійте борошно (знадобиться від 4 до 6 ст. л., в залежності від того, як вона «береться» тестом) і додайте до решти інгредієнтів.
- отримавши однорідну масу, сформуйте сирні коржики і обсмажте їх з обох сторін на середньому вогні. Вийде приблизно 12-14 шт.
Рада. Оптимальна кількість тіста для одного сирника — 1 ст. л.
Буває, що інгредієнти в двох блюдах практично одні і ті ж, але їх пропорції, а потім і смак сирників — різні. Спробуйте замісити тісто трохи за іншою технологією, наприклад:
- розітріть 200 г сиру з 1 ст. л. цукру і дрібкою солі. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
- додайте 1 ч. Л. ванільного цукру, 1 яйце і 1 ст. л. борошна і вимісити тісто.
- присипте робочу поверхню борошном, а з тіста зробіть ковбаску діаметром приблизно в 5 см.
- ковбаску розріжте на кружки товщиною в 1,5 см, кожен з них присипте борошном.
- по черзі опустіть все сирники на сковороду з розігрітим маслом, прожарьте по 1,5 хв з кожного боку, а потім накрийте кришкою і потримайте ще 3 хв.
Рада. Вважається, що найбільш вдале масло для смаження сирників — оливкова або кукурудзяна, а також топлене вершкове.
Сирники: оригінальні рецепти
Дуже просто приготувати смачні і солодкі сирники з родзинками і медом . Для цього:
- розімніть вилкою 400-500 г сиру, додайте 1 яйце, 1 ст. л. вашого улюбленого сорту меду і жменю родзинок (за бажанням).
- всипте 4-6 ст. л. борошна: повинно вийти густе, як пластилін, тісто, яке зручно розминати руками.
- сформуйте сирники і обсмажити до появи рум’яної скоринки. Якщо вони липнуть до рук, попередньо обваляйте в борошні.
Подавати сирники можна з фруктами, медом, джемом або сметаною
Досить популярний серед господинь рецепт з манкою . Її використовують замість борошна. Якщо хочете спробувати такі сирники, дотримуйтеся наступного алгоритму:
- розітріть 250 г сиру з курячим яйцем.
- додайте дрібку солі, 1 ст. л. сметани і 2 ст. л. цукру.
- при бажанні покладіть трохи родзинок.
- всипте в суміш 1-2 ст. л. манки, перемішайте і залиште приблизно на 0,5 год, щоб крупа набухла.
- візьміть столову ложку тесту, обваляйте її в манки, сформуйте спочатку кульку, а потім — корж і відправте на сковороду. Не баріться з рештою тестом, оскільки смажаться сирники дуже швидко.
Приблизно так само готується страва з використанням вівсянки :
- змішайте 350 г сиру, яйце, сіль, 4 ст. л. цукру, пакетик ванільного цукру і третину склянки вівсяної муки. Її можна замінити тим же кількістю подрібнених вівсяних пластівців.
- залиште тісто на 1 годину.
- кожен сирник обваляйте в борошні (вівсяної або пшеничної) і обсмажте на помірному вогні.
Рада. Рецепт з вівсянкою спрощує життя господинь ще й тим, що робити таке тісто можна з вечора або ж вранці, якщо сирники плануються на полуденок.
Щоб сирники вдалися. Секрети приготування смачної страви
Незважаючи на те, що готувати сирники досить легко і швидко, є кілька секретів, як довести це блюдо до досконалості:
- Основний інгредієнт страви — сир — повинен бути не знежиреним, а також сухим, щоб тісто не розповзалося. Якщо в ньому багато сироватки — відкиньте на друшляк або марлю і дайте стекти рідини. Також вважається, що не найкращий варіант для приготування сирників — сир з кислинкою і пройшли терміном придатності. Багато господинь спеціально готують сирники, щоб пустити в хід залежаний молочний продукт, проте це неправильно. Готуйте зі свіжого сиру, щоб отримати дійсно смачна страва.
Не додавайте в тісто занадто багато борошна
- Не намагайтеся «поліпшити» блюдо за рахунок великої кількості яєць. Через них тісто стане рідким, тому доведеться додавати борошно. Якщо її буде занадто багато, сирники стануть «гумовими». З тієї ж причини бажано не старатися з цукром.
- Смажити сирники краще під кришкою. Дієтичний варіант — приготування в мультиварці або духовці, а також на пару, без додавання олії. За смаком виходить страва, схоже на ліниві вареники. Якщо ставите сирники в духовку, після її виключення почекайте хвилин 5, щоб вони не втратили свою пишність.
Рада. Сирники хороші практично з будь-яким додатком. Подавайте їх зі сметаною, медом, варенням, згущеним або звичайним молоком, йогуртом або ряжанкою, розтопленим шоколадом або ягідним сиропом.