Їжа

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

Зміст

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

  • 1 Прості рецепти сирників
  • 2 Сирники: оригінальні рецепти
  • 3 Щоб сирники вдалися. Секрети приготування смачної страви
  • 4 Простий рецепт сирників: відео

Прості рецепти сирників

Варіантів приготування цього смачного і корисного страви дуже багато. Практично кожна господиня прагне привнести щось своє, поекспериментувати з початковими інгредієнтами, додати нову складову. Тому не дивуйтеся, якщо зустрінете рецепт не тільки з родзинками, курагою, манкою або вівсяними пластівцями, а й картоплею, кропом, морквою і навіть мармеладом. Однак перш ніж створювати власний, авторський кулінарний шедевр, освойте класичні способи приготування цієї страви з сиру.

Для того щоб зробити прості сирники, підготуйте необхідні інгредієнти і приступайте:

ЦІКАВІ НОВИНИ

  • з допомогою міксера, блендера або звичайною вилки збийте 2 яйця, пакетик розпушувача, 4 ст. л. цукру і сіль, додану до смаку.

Сирники можна приготувати буквально за 10 хвилин

  • додайте в цю суміш 2 упаковки сиру (приблизно 400 г), ретельно все перемішайте.
  • просійте борошно (знадобиться від 4 до 6 ст. л., в залежності від того, як вона «береться» тестом) і додайте до решти інгредієнтів.
  • отримавши однорідну масу, сформуйте сирні коржики і обсмажте їх з обох сторін на середньому вогні. Вийде приблизно 12-14 шт.

Рада. Оптимальна кількість тіста для одного сирника — 1 ст. л.

Буває, що інгредієнти в двох блюдах практично одні і ті ж, але їх пропорції, а потім і смак сирників — різні. Спробуйте замісити тісто трохи за іншою технологією, наприклад:

  • розітріть 200 г сиру з 1 ст. л. цукру і дрібкою солі. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
  • додайте 1 ч. Л. ванільного цукру, 1 яйце і 1 ст. л. борошна і вимісити тісто.
  • присипте робочу поверхню борошном, а з тіста зробіть ковбаску діаметром приблизно в 5 см.
  • ковбаску розріжте на кружки товщиною в 1,5 см, кожен з них присипте борошном.
  • по черзі опустіть все сирники на сковороду з розігрітим маслом, прожарьте по 1,5 хв з кожного боку, а потім накрийте кришкою і потримайте ще 3 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Думка Комаровського про лікування аденоїдів без операції і корисні поради по способу життя

Рада. Вважається, що найбільш вдале масло для смаження сирників — оливкова або кукурудзяна, а також топлене вершкове.

ЦЕ ВАЖЛИВО:

Сирники: оригінальні рецепти

Дуже просто приготувати смачні і солодкі сирники з родзинками і медом . Для цього:

  • розімніть вилкою 400-500 г сиру, додайте 1 яйце, 1 ст. л. вашого улюбленого сорту меду і жменю родзинок (за бажанням).
  • всипте 4-6 ст. л. борошна: повинно вийти густе, як пластилін, тісто, яке зручно розминати руками.
  • сформуйте сирники і обсмажити до появи рум’яної скоринки. Якщо вони липнуть до рук, попередньо обваляйте в борошні.

Подавати сирники можна з фруктами, медом, джемом або сметаною

ХОТ НОВИНИ:

Досить популярний серед господинь рецепт з манкою . Її використовують замість борошна. Якщо хочете спробувати такі сирники, дотримуйтеся наступного алгоритму:

  • розітріть 250 г сиру з курячим яйцем.
  • додайте дрібку солі, 1 ст. л. сметани і 2 ст. л. цукру.
  • при бажанні покладіть трохи родзинок.
  • всипте в суміш 1-2 ст. л. манки, перемішайте і залиште приблизно на 0,5 год, щоб крупа набухла.
  • візьміть столову ложку тесту, обваляйте її в манки, сформуйте спочатку кульку, а потім — корж і відправте на сковороду. Не баріться з рештою тестом, оскільки смажаться сирники дуже швидко.

Приблизно так само готується страва з використанням вівсянки :

  • змішайте 350 г сиру, яйце, сіль, 4 ст. л. цукру, пакетик ванільного цукру і третину склянки вівсяної муки. Її можна замінити тим же кількістю подрібнених вівсяних пластівців.
  • залиште тісто на 1 годину.
  • кожен сирник обваляйте в борошні (вівсяної або пшеничної) і обсмажте на помірному вогні.

Рада. Рецепт з вівсянкою спрощує життя господинь ще й тим, що робити таке тісто можна з вечора або ж вранці, якщо сирники плануються на полуденок.

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати червоний борщ з буряком і капустою

Щоб сирники вдалися. Секрети приготування смачної страви

Незважаючи на те, що готувати сирники досить легко і швидко, є кілька секретів, як довести це блюдо до досконалості:

  1. Основний інгредієнт страви — сир — повинен бути не знежиреним, а також сухим, щоб тісто не розповзалося. Якщо в ньому багато сироватки — відкиньте на друшляк або марлю і дайте стекти рідини. Також вважається, що не найкращий варіант для приготування сирників — сир з кислинкою і пройшли терміном придатності. Багато господинь спеціально готують сирники, щоб пустити в хід залежаний молочний продукт, проте це неправильно. Готуйте зі свіжого сиру, щоб отримати дійсно смачна страва.

    Не додавайте в тісто занадто багато борошна

  2. Не намагайтеся «поліпшити» блюдо за рахунок великої кількості яєць. Через них тісто стане рідким, тому доведеться додавати борошно. Якщо її буде занадто багато, сирники стануть «гумовими». З тієї ж причини бажано не старатися з цукром.
  3. Смажити сирники краще під кришкою. Дієтичний варіант — приготування в мультиварці або духовці, а також на пару, без додавання олії. За смаком виходить страва, схоже на ліниві вареники. Якщо ставите сирники в духовку, після її виключення почекайте хвилин 5, щоб вони не втратили свою пишність.

  4. Рада. Сирники хороші практично з будь-яким додатком. Подавайте їх зі сметаною, медом, варенням, згущеним або звичайним молоком, йогуртом або ряжанкою, розтопленим шоколадом або ягідним сиропом.

    Простий рецепт сирників: відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

elena elena

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

elena elena

Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

elena elena

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

elena elena

5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім’ю

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Залишити коментар