Їжа

Як вдома приготувати глінтвейн з червоного вина

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

Інгредієнти для напою

Глінтвейн відомий дуже давно, ще з часів античного Риму. З тих давніх пір рецепт зазнавав значних змін, але його суть і властивості залишилися незмінні.

Для приготування не обійтися без таких складових:

  1. Вино, частіше червоне, рідше біле.
  2. Цукор.
  3. Спеції.
  4. Фрукти.

Це кілька основних інгредієнтів, без яких напій просто не вийде . Але варіації приготування в різних куточках земної кулі допускають використання:

ЦІКАВІ НОВИНИ

  • кави;
  • сухофруктів;
  • горіхів;
  • міцних спиртних напоїв.

Складові напою — це вино, спеції і фрукти

Готувати глінтвейн вдома дуже приємно і цікаво, адже в цій справі завжди присутня частка експерименту. Різні рецепти можуть дуже значно відрізнятися за смаком, ароматом і фортеці. Ніякого особливого кухонного інвентарю не буде потрібно, потрібна лише каструля підходящої ємності. Іноді спеції і фрукти спочатку млоять в невеликій кількості води, а іноді заливають гарячим вином.

Рада. Бажано розливати глінтвейн в гарячі стакани. Це дозволить зберегти не тільки тепло напою, але і максимум його аромату.

ЦЕ ВАЖЛИВО:

Гарячі фрукти і горіхи, просочені терпким вином, також подають до столу. При приготуванні напою вдома, важливо стежити, щоб вино не закипіло. Інакше воно втратить і фортеця, і смак. Прянощів не повинно бути мало, але і переборщити з ними вкрай не бажано. Найчастіше використовуються:

ХОТ НОВИНИ:

  1. Бадьян.
  2. Кориця.
  3. Імбир.
  4. Гвоздика.
  5. мускатний горіх.
  6. Запашний перець горошком.

Смачний традиційний рецепт

Для приготування не міцні, але дивно смачного глінтвейну потрібно:

  • пляшка сухого червоного вина 0,7 л;
  • апельсин 1-2 шт.;
  • лимон або лайм 1 шт.;
  • мед за смаком;
  • кориця 1-3 палички;
  • гвоздика;
  • півсклянки води.

Головне в приготуванні напою — не дати вину закипіти

в каструльці нагріваємо воду, додаємо туди нарізані великими шматочками цитрусові, потім гвоздику і палички кориці. Ще не додано вино, можна трохи прокип’ятити вміст каструльки. Наполягаємо протягом короткого часу, достатньо 5-ти хв. Акуратно вливаємо вино, нагріваємо, стежимо за температурою. У самому кінці приготування додаємо мед. Бажано настояти напій ще 10 хв. для придбання особливо густого аромату. Після закінчення цього часу можна розливати по келихах.

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати морс з журавлини при застуді?

Важливо! Культура вживання глінтвейну вимагає прикрасити келихи скибочками фруктів, найчастіше використовують лимон. Естетика відіграє тут важливу роль.

Хтось любить готувати глінтвейн з коньяком. Слід додавати трохи міцного спиртного, воно необхідне лише, щоб відтінити і підкреслити пряні фруктові ноти.

ГОРЯЧІ НОВИНИ:

Як видно з нашого опису, приготувати глінтвейн на будь-якій кухні не складе труднощів. Зате насолоду цим яскравим напоєм складно порівняти з чимось іншим. Холодною зимою, сидячи біля вогню або просто в теплій компанії гарячий глінтвейн нікого не залишить байдужим.

Готуємо глінтвейн в домашніх умовах: відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Як приготувати червоний борщ з буряком і капустою

elena elena

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Готовим вкусно! Як зробити лазанью в домашніх умовах?

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

Залишити коментар