Їжа

Як приготувати червоний борщ з буряком і капустою

Зміст

  • 1 Маленькі секрети
  • 2 Класичний покроковий рецепт
  • 3 Особливості приготування буряка
  • 4 Борщ з маринованої буряком
  • 5 Як зварити червоний борщ: відео

Маленькі секрети

Незважаючи на безліч різновидів цієї страви, існування багатьох нюансів і маленьких секретів, заснованих на досвіді кожної господині, залишаються незмінними основні правила щодо його приготування:

  1. Овочі попередньо миють і нарізають.
  2. Бульйон роблять з будь-якого м’яса: свинини, телятини , баранини, курки, але найкращим вважається на яловичині. Головне, щоб він був наваристим, тому його ставлять на вогонь години на 2 з половиною. Пісний борщ готують на грибному або овочевому бульйоні. Щоб колір основного інгредієнта — буряка не змінився, при гасінні додають на вибір: сік лимона, трохи лимонної кислоти, трохи оцту.
  3. Картопля додають в готовий бульйон, через чверть години — капусту, буряк, зажарку.
  4. Буряк піддають різного виду обробці:
  • натирають і гасять.
  • опускають в бульйон відразу після нарізки.
  • запікають.
  • відварюють не очищаючи.

Рада: найсмачніший борщ виходить на яловичому бульйоні. М’яса з кістками дають закипіти, потім зливають рідину, м’ясо промивають, знову заливають водою і варять на невеликому вогні не менше 2,5 год.

Класичний покроковий рецепт

Щоб скористатися цим рецептом , підготуйте всі інгредієнти:

  • 0,8 кг яловичини.
  • картоплю середньої величини — 5 шт ..
  • капусту — близько 0,5 кг .
  • буряк і морква — по 2 шт. середніх за величиною коренеплоду.
  • цибулину — 2 шт ..
  • часник — 2 середніх зубчики.
  • томатну пасту — 1 велика ложка.
  • оцет — 1 ч. л ..
  • рослинне масло — 2 великі ложки.
  • зелень, спеції, сіль.

Деякі господині радять додавати трохи оцту для збереження кольору буряка

Далі так:

  1. Промийте м’ясо, наріжте. Шматки невеликі, але і не дуже маленькі помістіть в каструлю, залийте водою, поставте на вогонь.
  2. З буряка зніміть шкірку, наріжте красивою соломкою, перекладіть на сковороду з маслом, пригасити хвилин 7, додавши трохи оцту, щоб вона залишилася червоною.
  3. Очистіть моркву і цибулю, наріжте на кубики, обсмажте окремо з додаванням пасти томатної і спецій.
  4. Підготуйте картопля, і нарізавши його кубиками, опустіть в бульйон. Посоліть хвилин через 5.
  5. Капусту нашаткуйте тонко, додайте в бульйон через 6 хв. після завантаження картоплі.
  6. Давши прокипеть хвилин 15 опустіть буряк, а зажарку ще через 12 хв.
  7. Перед тим, як вимкнути вогонь, заправте часником, пропущеним через прес або розтертим зі свіжим салом .
  8. Спробуйте борщ на готовність, зніміть з плити, присипте зеленню, дайте час, щоб настоявся.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Святковий стіл: секрети сервірування

Увага! Якщо відразу після опускання картоплі, в бульйон додати сіль, то картопля залишиться твердим.

Особливості приготування буряка

Щоб борщ був червоним, скористайтеся порадами бувалих господинь в частині готування буряка для борщу:

  1. Беріть тільки темно-бордову буряк і не менше 2 шт.
  2. Почистивши коренеплоди, візьміть четверту частину однієї з них і опустіть в киплячий бульйон.
  3. частину, що залишилася ½ частину натріть дрібно на тертці, злегка підсолити і нехай постоїть.
  4. Залишки наріжте, тушкуйте на маслі, додавши трохи бульйону і томатної пасти. В процесі перемішуйте, а як тільки буряк стане м’якою, вимикайте пальник.
  5. Додавайте буряк, коли картопля і капуста майже готові.
  6. Натерту і пустила сік буряк, додайте в кінці і влийте зовсім трохи лимонного соку.

Борщ можна варити на будь-якому м’ясі

Борщ з маринованої буряком

Маринований буряк в поєднанні з квашеною капустою робить борщ особливо корисним. Коренеплід підійде як покупної, так і замаринований самостійно. Пропорції такі:

  • бульйон — 2,5 л.
  • капуста квашена — 0,2 кг.
  • буряк — 2 шт ..
  • картопля — дві великих.
  • цибулина — одна.
  • помідори — 2 шт ..
  • часник — 2 зубки.
  • цукор — 1 ст. л ..
  • олія соняшникова, сіль, спеції.

Далі продовжують за такою схемою:

  • картопля опускають в закипілий бульйон .
  • цибулю нарізають кубиками, моркву натирають і разом все обсмажують. овочі зі сковорідки додають в бульйон.
  • нарізають дрібно буряк і засипають в каструлю.
  • до квашеної капусти додають цукор, гасять на невеликому вогні хвилин 6.
  • додають до решти, коли картопля розм’якшиться.
  • помідори протирають, часник подрібнюють, потім все це висипають в ємність з борщем.
  • завершальний етап — додавання лаврового листа і зелені.

Перед подачею страва повинна настоятися під кришкою з півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати содовий розчин?

Готуйте завжди з якісних продуктів, з любов’ю і хорошим настроєм і ваш борщ буде незмінно смачним. А зробити його фірмовим блюдом допоможуть наші і ваші власні маленькі секрети.

Як зварити червоний борщ: відео

Схожі статті

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Покроковий рецепт паштету з курячої печінки: швидко і смачно

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

elena elena

elena elena

Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

elena elena

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

elena elena

5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім’ю

elena elena

Залишити коментар