Їжа

Готовим вкусно! Як зробити лазанью в домашніх умовах?

Зміст

  • 1 Класична лазіння: готуємо начинку
  • 2 Соус «Бешамель»
  • 3 Ділимося кулінарними хитрощами
  • 4 Рецепт класичної лазаньї: відео

Класична лазіння: готуємо начинку

готуємо необхідні продукти для начинки:

  • м’ясний фарш (0,5 кг);
  • ріпчасту цибулю (2-3 середніх);
  • помідори (3-5 шт.);
  • часник ( 2-3 зубчики, за смаком);
  • сир (бажано Пармезан);
  • тісто для лазаньї (кожен аркуш, 1 уп.);
  • сіль, спеції.

Починаємо традиційно з обсмажування цибулі, попередньо нарізаного дрібними кубиками, додаємо туди ж дрібно нарізаний часник. Готуємо на сковороді до появи золотистої скоринки. Додаємо в отриману суміш фарш, солимо, перчимо. М’ясо для фаршу переважно брати свинячо-яловичий домашнього приготування. Смажимо до повної готовності (близько 10 хвилин). Фарш має вийти розсипчастим.

Рада. Для смаження найкраще використовувати оливкову олію. Тим самим ви збережете первозданний рецепт і отримаєте від їжі користь.

Нарізаємо помідори невеликими кубиками і додаємо в уже готовий фарш, обсмажуємо ще хвилин 5. Якщо ви любитель пряних трав, можна додати базилік. Поки готується начинка, займемося тестом.

В магазинах продають спеціальні, вже готові листи тесту. Воно так і називається «для лазаньї». Тісто не вимагає додаткової варіння, але все-таки рекомендуємо проварити його пару хвилин, або опустити в гарячу воду. Потім викласти на вологий рушник і накрити зверху, щоб аркуші не підсохли. А в цей час наша начинка придбала потрібний томатний відтінок — знімаємо її з вогню. Пора зайнятися соусом.

Лазанью краще готувати зі свинячо-яловичим фаршем

Соус «Бешамель»

«Бешамель» — один з чотирьох соусов- фаворитів у французькій кухні. Набір використовуваних для його приготування продуктів досить простий, але саме завдяки йому лазіння має насичений і в той же час ніжний вершковий смак. Отже, для соусу нам знадобляться:

  • молоко (500 мл);
  • борошно (40-50 г);
  • вершкове масло (80 100 г);
  • сіль, мускатний горіх (за бажанням).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

Для початку необхідно розтопити вершкове масло, поступово додати борошно. Постійно помішуючи, обсмажувати масу до появи золотистої скоринки. Після цього зменшуємо вогонь до мінімуму і обережно, тонкою цівкою вливаємо холодне молоко. Варимо соус на повільному вогні близько 5 хвилин.

Соус — найважливіша складова страви

Але не всі дотримуються даного способу приготування. Деякі доводять молоко до кипіння в окремому посуді, додають сіль, мускатний горіх, наполягають хвилин 5. І тільки після цього вливають молоко тонкою цівкою, доводячи соус до кипіння. Після відразу знімають з вогню. Не можна сказати, що якийсь із варіантів кращий за інший, вибирайте на свій смак, експериментуйте.

Рада. Для приготування соусу «Бешамель» використовуйте товстостінну посуд (сковороду, каструлю).

Ось і настав відповідальний момент: збираємо всі частини лазаньї воєдино. Беремо жароміцних форму для випічки, змащуємо її маслом. Кладемо листи пасти, зверху викладаємо начинку, поливаємо соусом і повторюємо той же процес кілька разів (зазвичай роблять 5-6-шарову лазанью), в залежності від вашого кулінарного настрою. Останнім у цьому ланцюжку повинен залишитися соус. Зверху посипаємо тертим пармезаном і відправляємо в розігріту духову шафу (180 градусів). Є ймовірність того, що сир може підгоріти, тому прикриваємо лазанью фольгою на перші 15 хвилин. Випікати до появи золотистої скоринки 30-40 хвилин (порівняйте з фото).

Ділимося кулінарними хитрощами

Для тих, хто не любить неприємні сюрпризи на кухні (а це, мабуть, все ), пропонуємо додати в свою скарбничку кілька порад від бувалих кулінарів:

Можна використовувати покупне тісто або зробити його будинку

  1. Мускатний горіх — чудова заміна лаврового листа, але якщо комусь мускатний горіх до смаку, сміливо беріть лаврушку.
  2. якщо під рукою немає свіжих томатів — не біда. Консервовані нітрохи не гірше. Але подбайте про те, щоб вони були доведені до консистенції пюре.
  3. У лазанью можна привнести новий смаковий відтінок, додавши вино, бульйон (м’ясний, овочевий), але обов’язково потрібно випарувати зайву рідину.
  4. Якщо ви купили для лазаньї листи, які не потребують додаткової варіння — будьте дуже обережні. Адже тісто могло залежатися на магазинній полиці і стати занадто сухим. Тому щоб уникнути проблем, опустіть їх в окріп на пару хвилин.
  5. Деякі вважають за краще тісто домашнього приготування — дерзайте, лазіння скаже тільки «спасибі»!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як кинути курити самостійно: поради, які допоможуть зробити це в домашніх умовах

Ось ми і закінчили приготування дуже корисного і поживного страви. Обов’язково спробуйте відтворити його на своїй кухні — і ви не зможете відірвати своїх домочадців від тарілок! Приємного апетиту!

Рецепт класичної лазаньї: відео

Схожі статті

Пиріжки на кефірі — смачне домашнє ласощі: технологія приготування смажених і печених пиріжків

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Прості та смачні рецепти оладок з гарбуза

elena elena

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

elena elena

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Залишити коментар