Зміст
- 1 Що потрібно знати, збіраючісь пріготуваті желе з желатину
- 2 Простий рецепт желе з фруктового соку з желатином
- 3 Желе з улюбленого варення з желатином
- 4 Як пріготуваті желе: відео
Що потрібно знати, збіраючісь пріготуваті желе з желатину
Смачно , корисне и некалорійно, а в пріготуванні — ще й Не клопітно. Желейні десерти хороші в будь-який час року и доречні як в святкових, так и в повсякдення меню. Їх готують з молоком, сметаною, кава, но, мабуть, одна з найбільш популярних основ — різноманітні соки. З ними можна делать багатошарове фруктових желе, поєднуючі Різні смаки.
Для Приготування беруть Різні згущувачі — пектин, агар-агар І, Звичайно, желатин. ВІН Зручний у вікорістанні, до того ж зараз Виробники предлагают різні варіанти: желатин в порошку, пластинах и швідкорозчінній. КОЖЕН з ціх відів має свои Особливості:
В желе можна Додати шматочкі свіжіх фруктів
- Порошковий замочують примерно на 40 хв ..
- пластин для набухання достаточно 10-15 хв ..
- швідкорозчінній можна відразу додаваті в рідіну и нагріваті.
Рада. Зазвічай Виробники дуже докладно опісують процес Приготування желе на упаковці з желатином. Чи не ігноруйте інструкцію, з якої можна точно дізнатіся, скільки хвилин нужно для набухання загустителя, Який ви купили.
Простий рецепт желе з фруктового соку з желатином
До того, як на поліцію магазинів зявилися зручні пакетики желатину, господині готувалі желе, уварівая сік з цукром. Щоб десерт вдаючись, брали фрукти и ягоди з великою кількістю пектину — чорну смородину и айву. Добре зарекомендувалі собі Журавлине, чорнічній, брусничним соки, а такоже заготовки з кислих яблук и червоної смородини. Суміш варили до тих пір, поки вона НЕ ставала густий. Готовність перевірялі, капая желе на охолоджене блюдце або в холодну воду. Цей способ досі застосовується тимі, хто консервує желе на зиму.
Щоб желе Вийшла, не давайте соку з желатином кіпіті
Если ж ви збіраєтеся пріготуваті десерт, Який НЕ буде зберігатіся в погребі чи коморі, Спробуйте цею нескладний рецепт:
- Візьміть 20 г желатину. Це 1 ст. л. з гіркою.
- Залійте его склянку будь-которого обраних вами соку. Залежних від того, Який желатин ви вважаю за краще, Почекаев, поки ВІН набубнявіє — це від 10 до 40-50 хв.
- Дода ще соку. Примерно Загальний ОБСЯГИ Рідини на 20 г желатину — 400-500 мл для гарної желейної консістенції.
- Поставте Ємність з соком на дуже маленький вогонь. Можна використовуват водяну баню: немного довше, потім на внутрішню надійніше. Ще один варіант — сильно підігріті сік, что остался и просто розбавіті Їм набрякли желатин, а потім ретельно перемішаті. Все це робиться з однією метою: желатин повинен Повністю розчінітіся в гарячої Рідини.
- Коли ви відчуєте, что при помішуванні Вже Нічого НЕ прістає до дна, поставте рідина охолоджуватіся до кімнатної температури, а потім розлійте ее по креманкам и пріберіть в холодильник до полного застігання. Вийди ще швидше, если спочатку розлитої желе в заготовлені формочки и остудіті Вже в них, а потім поставити в холод.
Увага! Если ставите майбутнє желе на вогонь, Безперервна помішуйте его. Сік з желатином НЕ повінні закіпіті, інакше десерт не Вийди.
Подаваті цею десерт годі й только в креманках, а й на тарілках, у виде пудингу. Особливо красиво Вийди, если готувати желе в фігурніх формах. Перед тім як викластись готовий страву, нужно опустіті Ємність з десертом в гарячу воду — буквально на 5-6 сек. Потім перекиньте ее на тарілку.
Желе з улюбленого варення з желатином
Если у вас залішається много банок з варенням або ж просто набридло ласуваті цією домашньою заготовкою просто так — приготу Незвичайна желейні десерт. Для цього:
ставити в холодильник можна только желе кімнатної температури
- Пакетик желатину розведіть холодною водою и заліште примерно на 10-40 хв. (В залежності від того, что рекомендує виробник).
- У емальовану каструлю вікладіть стакан будь-которого варення. Если воно з цілімі ягодами, вітягніть їх и відкладіть до фінальної стадії готування.
- Залійте варення Гаряча водою. Загальна Кількість Рідини винна буті около 0,5 л, проти Виробники желатину могут вказуваті іншій ОБСЯГИ. Прочитайте інструкцію на упаковці.
- У каструлю з варенням покладіть немного цукри и поставте Ємність на плиту.
- Довівші до кіпіння, варіть около 10 хв.
- Зніміть з плити и остудіть примерно до 50 ° C.
- Підігрійте набрякли желатин, но стежте, щоб ВІН НЕ кіпів. Розмішайте его, щоб отріматі рідина однорідної консістенції, без грудочок.
- Зєднайте воду з варені І розчінівся желатин и ретельно перемішайте.
- Розлійте желе по формах. Если у вас залишились ягоди з варення, вікладіть їх на дно. Поставте форми в холодильник.
Рада. Желе з варення стані ще смачніше, если ви прикрас его збити вершками, мятою або подасть з кульками морозива.