Їжа

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

Зміст

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

  • 1 Як замаринувати м’ясо в оцті з цибулею
  • 2 Шашлик зі свинини: як замаринувати в мінеральній воді
  • 3 Шашлик зі свинини в кефірі: як замаринувати м’ясо
  • 4 як замаринувати шашлик зі свинини в майонезі
  • 5 як замаринувати шашлик зі свинини — відео

Як замаринувати м’ясо в оцті з цибулею

Шашлик має дивну властивість — об’єднувати людей. Тому жоден пікнік без нього не обходиться. Заготівлю роблять вдома, а щоб результат не засмутив, все потрібно зробити правильно з самого початку:

  • Взяти ємність з кераміки, скла або емальований, але ніяк не алюмінієву. В останній і м’ясо буде з кислинкою, і на організмі це відіб’ється не кращим чином.
  • Використовувати 9% оцет. Більш ароматним виходить м’ясо, замариноване в оцті яблучному або винному.

Увага! Надлишок оцту призводить до того, що м’ясо стає сухим. Використовуючи есенцію, не забувайте — вона набагато міцніше оцту столового.

ЦІКАВІ НОВИНИ

Для заготівлі з 2 кг свинини потрібно 1 ч. Л. есенції, розведеною в 150 мл води, рослинне масло (2 великі ложки), цибулина одна, але велика, півтори ложки спецій, сіль — кількість залежить від смаку.

  1. М’ясо нарізаємо, при цьому шматки повинні бути великими, інакше просто обвугляться.
  2. Лук нарізаємо не крупніше, щоб з нього виділилося максимальну кількість соку.
  3. Розміщуємо всі в ємність, перемішуємо.
  4. Готуємо маринад , додавши есенцію в воду і висипавши в розчин спеції.
  5. Виливаємо маринад в ємність з м’ясом, перемішуємо і відставляємо мінімум на 2 ч.
  6. Перед нанизування на шампури до м’яса додаємо сіль і рослинне масло і добре вимішуємо. Наявність масла потрібно для того, щоб на м’ясі швидко утворилася скоринка, яка не пропускає сік.

Далі все за звичайною схемою: м’ясо нанизуємо, поміщаємо на мангал на тліюче вугілля, час від часу перевертаємо.

Рада. Щоб не зняти з вугілля сируватий шашлик, надріжте шматочок, якщо виділяється прозорий сік, а м’ясо має білий колір, то процес приготування завершено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

ЦЕ ВАЖЛИВО:

У другому рецепті маринаду використаний 9% оцет (40 мл) і 50 мл газованої мінеральної води, а крім того 2 головки цибулі і приправа для шашлику. Все це розраховано на 1 кг свинячого м’яса, краще шийки.

ХОТ НОВИНИ:

При приготуванні шашлику в оцті, необхідно ретельно дотримуватися пропорції, інакше м’ясо буде пересушена

  1. Інгредієнти нарізаємо — шийку шматочками 40х40 мм, а цибулю півкільцями.
  2. лук солимо і мнемо до виділення соку, перекладаємо в посуд, висипаємо вміст пакета з приправою.
  3. Викладаємо м’ясо, поливаємо газованою водою з оцтом, перемішуємо , накриваємо кришкою. Стадія готовності при кімнатній температурі настане через 2 ч. Тепер його можна смажити або ж поставити в холодильник, якщо захід запланований на більш пізній час.

Шашлик зі свинини: як замаринувати в мінеральній воді

Оцет для маринування використовують далеко не всі, деякі вважають за краще мінеральну воду. Проникаючи в волокна, вона робить м’ясо ніжним, м’яким. Газовану воду застосовують не будь-яку, а лише нейтральну і бажано сильно газовану. Цей процес найтриваліший в порівнянні з іншими, але якщо попереду є ніч, то цього часу цілком вистачить.

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

Рада. Сіль в маринад відразу не додавайте, інакше м’ясо стане жорстким.

Для маринаду потрібно:

  • м’ясо — близько 3 кг.
  • цибуля — 0, 9 кг.
  • масло рослинне — 2,5 ст. л ..
  • мінеральна вода газована — 1 л.
  • зелень, спеції, сіль.

Далі, як завжди:

ГОРЯЧІ НОВИНИ:

  1. м’ясо миємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо.
  2. Знімаємо шкірку з лука, нарізаємо великі кільця.
  3. Розміщуємо в посуд м’ясо і цибулю.
  4. Доповнюємо вміст посуду спеціями, змішуємо все.
  5. Заливаємо мінералку.
  6. Накриваємо кришкою і тримаємо в холодильнику годин 11-12.
  7. Сливаем воду.
  8. Додаємо масло, перемішуємо.
  9. Нанизуючи на шампура, м’ясо чергуємо з кільцями цибулі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

Мінеральна вода робить м’ясо ніжним і м’яким

В наступному рецепті, крім мінералки, присутній лимонний сік. Інгредієнти такі ж, як і в попередньому, але до всього потрібно додати ще 2 лимона.

Сік вичавлюють прямо на м’ясо зі спеціями, потім заливають відповідною мінералкою. Маринуватися м’ясо буде швидше — близько 5 год. По подію відведеного часу продукт солять, чекають ще 10 хв. і нанизують.

Шашлик зі свинини в кефірі: як замаринувати м’ясо

Приготований досвідченим кухарем шашлик зі свинини, завжди смачний, але м’ясо в кефірному маринаді — по-особливому ніжне, не гостре і соковите. Кефір нейтралізує гостроту і не забиває запаморочливий аромат смажиться м’яса, крім того на відміну від оцту, він не пересушує м’ясо.

Інгредієнти для 2 кг продукту:

  • 1 л кефіру.
  • 5 цибулин.
  • 100 мл мінералки газованої.
  • базиліка пучок.
  • перець, сіль, можна ще сало і помідор.

Підготовка шашлику виглядає так:

  1. М’ясо миємо, обсушуємо, нарізаємо.
  2. з частини цибулі нарізаємо півкільця, решті пропускаємо через м’ясорубку.
  3. М’ясо викладаємо в миску, посипаємо перцем, змащуємо кашкою з лука .
  4. Перемішуємо, додаємо нарізану дрібно базилік.
  5. Поливаємо кефіром, змішавши його з мінералкою.
  6. Розмішуємо, розміщуємо зверху кільця з лука.
  7. Ми залишаємо посуд, накриту кришкою, на 1 ч. на столі, а потім переміщаємо в холодильник, де вона повинна перебувати близько 10 год.
  8. Вийнявши ємність, солимо м’ясо.
  9. Нанизуємо , чергуючи з порізаними на кільця помідорами і салом.
  10. У процесі м’ясо поливаємо вином або квасом.

Кефір робить м’ясо ніжним і не пересушує його

На стіл в доповнення до шашлику подайте маринована цибуля, зелень, будь-який соус. У маринад з кефіру не обов’язково додавати мінералку, з нічим не розведеним кисломолочним продуктом виходить так само смачно. В якості спецій рекомендують додавати мелену паприку, перець чилі, хмелі-сунелі.

Коли довго чекати немає часу, підійде рецепт для швидкого маринування:

  1. Порізане м’ясо перчать.
  2. Укладають в посуд, чергуючи шари з кілець цибулі, м’яса, лаврового листа.
  3. Поливають кефіром, роблять гніт і залишають на 1,5 ч. в теплому місці.
  4. Часто перемішують, а як тільки з’являться ознаки закисання, м’ясо відразу готують.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

як замаринувати шашлик зі свинини в майонезі

Для маринування м’яса краще брати майонез з низьким відсотком жирності. Він краще засвоюється, особливо якщо додати трохи рослинного масла. Набір продуктів наступний:

  • 1 кг свинини.
  • 250 мл упаковка майонезу.
  • 4 цибулини.
  • перець, сіль , лавровий лист — все за смаком.
  1. М’ясо нарізати, поперчити, посолити, перемішати, залишити на 15 хв. Полити майонезом, перемішати ще раз.
  2. Лук, тим часом, порізати на великі кільця і ​​розділити на 2 частини. Одну з них змішати з маринадом, а другу викласти зверху.
  3. Ємність накрити, залишити на 1 ч. На столі, а після, якщо є час, перемістити в холодильник годин на 10. Коли ж жарка шашлику запланована в того ж дня, то в маринаді його витримують близько 3,5 ч. просто в кімнаті.
  4. При нанизуванні шматків м’яса на шампури, чергувати його з кільцями цибулі.
  5. Смажити шашлик на тліючих вугіллі, прокручуючи періодично шампури і поливаючи водою.

Увага! Майонез повинен рівномірно покрити всі шматочки, але не наливайте його стільки, щоб м’ясо плавало.

Маринад придбає особливий смак, якщо майонез змішати з кетчупом, взявши рівні частини обох компонентів. Одержаний соус прекрасно доповнити готовий продукт, але хороший він і в якості маринаду, тільки тримати в ньому м’ясо радять не більше 4 год.

Щоб додати пікантну нотку, майонез змішайте з гірчицею.

всі рецепти маринаду для шашлику гарні по-своєму. Вибирайте будь-який, захопіть з собою гарний настрій і вирушайте на природу.

Як замаринувати шашлик зі свинини — відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

Пиріжки на кефірі — смачне домашнє ласощі: технологія приготування смажених і печених пиріжків

elena elena

Покроковий рецепт паштету з курячої печінки: швидко і смачно

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

elena elena

Сирна запіканка як у дитячому садку. Готуємо разом!

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

elena elena

Залишити коментар