Їжа

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

Зміст

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

  • 1 Тонкощі вибору і приготування свинячої гомілки
  • 2 Запікаємо рульку в фользі (рукаві)
  • 3 Готуємо свинячу гомілку в духовці
  • 4 Рецепт приготування свинячої рульки: відео

Тонкощі вибору і приготування свинячої гомілки

Підходити до вибору м’яса для запікання слід з знанням справи. Для приготування холодцю ідеально підійшла б передня ніжка, але ми плануємо приготувати соковите, ароматне м’ясо. Тому свій вибір зупиняємо на м’ясистої задньої ніжці.

Вибираючи рульку, ретельно огляньте її: м’ясо повинно бути досить щільним без будь-яких потемніння, жирових прошарків не повинно бути занадто багато, а шкурка — обов’язково повинна бути світлого кольору . Важливу роль відіграє і запах — свіжа рулька має досить приємний, злегка солодкий запах.

ЦІКАВІ НОВИНИ

Рада. Щоб запечене м’ясо вийшло соковитим і м’яким, проведіть невеликий тест, вибираючи ніжку в магазині — злегка натисніть на рульку. При цьому м’ясо повинно трохи пружинити. Тоді ідеальне блюдо вам забезпечено.

Перед тим як приступити до основних приготувань, рулька повинна пройти певну попередню підготовку:

ЦЕ ВАЖЛИВО:

  1. Злегка обпалюють ніжку над вогнем (хоча зазвичай вона продається вже в обробленому вигляді, на шкірці все одно можуть залишитися щетинки і бруд).
  2. Ретельно шкребти шкуру ножем і обмиваємо під проточною водою.
  3. Обсушуємо паперовим рушником, прибираючи зайву вологу.

Тепер можна приступати до приготування страви. Поїхали!

Запікаємо рульку в фользі (рукаві)

У кожній країні є свій національний рецепт приготування свинячий рульки. І кожен хороший по-своєму. Ми зупинимося на класичному рецепті з мінімальним набором продуктів, які допоможуть підкреслити насичений смак страви і посилять його апетитний аромат.

ХОТ НОВИНИ:

До свинячий рулька прекрасно підходить капуста як гарнір

Отже, для того щоб приготувати апетитну рульку в фользі нам знадобляться:

НЕЙМОВIРНI НОВИНИ:

  • рулька свиняча — 1 кг.
  • часник — 3-4 зубчики.
  • гірчиця.
  • спеції для свинини.
  • сіль.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Лікування магнітами в домашніх умовах (магнітотерапія)

Рада. Свиняча рулька — досить жирне і важке блюдо. Тому людям з різними шлунковими захворюваннями необхідно з обережністю поставитися до нього і не захоплюватися надмірно.

Готуємо маринад: змішуємо подрібнений часник, гірчицю, сіль, спеції. Беремо попередньо оброблену гомілку і ретельно намазуємо отриманою сумішшю. Ми залишаємо нудитися протягом 1,5-2 годин.

ГОРЯЧІ НОВИНИ:

Розігріваємо духову шафу до 180-200 градусів, щільно обмотуємо фольгою (поміщаємо в рукав для запікання) і відправляємо готуватися протягом 1,5-2 годин. М’ясо виходить соковитим і ніжним.

На стіл блюдо подається як в гарячому, таки в холодному вигляді. Як соусів для подачі з м’ясом можна використовувати гірчицю, хрін.

Готуємо свинячу гомілку в духовці

Якщо ви — любитель ароматної скоринки, то в такому випадку можна використовувати даний рецепт без застосування фольги (рукава). Тут процес приготування страви дещо відмінний від першого — м’ясо потрібно спочатку відварити. Але про все по порядку.

Для приготування рульки в духовці нам знадобиться: гомілка свиняча (1-1,5 кг), цибулю ріпчасту і моркву (пару штук середнього розміру), запашний і чорний перець, лаврове листя, кілька столових ложок меду і соєвого соусу (за бажанням), пару зубчиків часнику, сіль (за смаком).

Свиняча ніжка в духовці

Попередньо оброблену свинячу ніжку поміщаємо в глибоку каструлю і наповнюємо водою (ніжка повинна бути повністю покрита водою). Ставимо на середній вогонь і поступово доводимо до кипіння, періодично знімаючи пінку. Тепер можна додати очищену моркву, перемелені спеції, цибуля (зробити на ньому невеликі надрізи), добре посолити. Варити на повільному вогні близько години, можливо до півтори години (тривалість варіння буде залежати від розмірів гомілки і від того, наскільки м’яким вам хотілося б бачити готове м’ясо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

Рада. Для додання м’ясу смаку дичини спробуйте додати в воду під час варіння ягоди ялівцю і майоран.

Зварену рульку дістаємо з бульйону, даємо злегка охолонути. Щоб при запіканні м’ясо залишалося соковитим і при цьому віддало підшкірний жир, робимо неглибокі хрестоподібні надрізи гострим ножем. Ні в якому разі не зачіпаємо м’ясо.

Змішуємо мед, подрібнений часник і соєвий соус в однорідну суміш і змащуємо нею рульку (використовуємо 2/3 суміші). Відправляємо м’ясо в попередньо розігрітий до 200 градусів духовку. Хвилин через 20, коли шкурка трохи схопиться, температуру можна злегка зменшити, щоб м’ясо почало вкриватися скоринкою. Періодично не забуваємо поливати м’ясо витоплюється жиром і соками.

Рада. Якщо вам не до смаку хрустка свиняча шкірка, не варто від неї позбавлятися перед приготуванням. Саме завдяки їй м’ясо зберегти свою соковитість.

За 15 хвилин до кінця готування змащуємо м’ясо залишилася сумішшю з меду з часником і соєвим соусом. Тривалість запікання складаємо близько 35-40 хвилин в залежності від якості духовки і розмірів м’яса.

Як гарнір до готового м’яса прекрасно підійде тушкована кисла капуста, варена картопля, качани молодої кукурудзи, відварений рис з овочами, можна також додати соус гірчичний або традиційний хрін зі сметаною. Все залежить від ваших смакових уподобань.

Підберіть приправи за смаком

В якості експерименту спробуйте частина відвареної рульки використовувати в якості чудового додаткового страви на вашому столі. Виймаємо відварену ніжку з бульйону, залишаємо її на час, щоб охолола. Робимо акуратний поздовжньої надріз і дістаємо кістка. Розгортаємо м’ясо, роблячи з нього пласт, шпігуем часником і додаємо приправи, щоб зробити його більш ароматним. Скачує в щільний рулетик і обертаємо харчовою плівкою. Через пару годин дістаємо з холодильника і можна подавати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

Ось ми і приготували просте, поживна і неймовірно смачна страва. А у вашій кулінарній скарбничці є дані рецепти? Ні? Тоді обов’язково спробуйте їх приготувати. Бажаємо кулінарних успіхів і приємного апетиту!

Рецепт приготування свинячої рульки: відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Як вдома приготувати глінтвейн з червоного вина

elena elena

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Пиріжки на кефірі — смачне домашнє ласощі: технологія приготування смажених і печених пиріжків

elena elena

5 рецептів страв з курячого філе, щоб смачно нагодувати всю сім’ю

elena elena

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

Покроковий рецепт паштету з курячої печінки: швидко і смачно

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

elena elena

Залишити коментар