Їжа

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

Зміст

  • 1 Класичний рецепт пишних оладок на кефірі
  • 2 Пишні оладки без яєць. Покроковий рецепт
  • 3 Як приготувати пишні оладки на кефірі, але без соди
  • 4 Пишні кефірів оладки в духовці. Дієтичний рецепт
  • 5 Як приготувати оладки: відео

Класичний рецепт пишних оладок на кефірі

Перевага таких оладок в тому, що не потрібно чекати, поки підніметься тісто, як у випадку з дріжджами. Для приготування класичних пишних лепешечек потрібно:

  1. Змішати 250 мл кефіру з 40 мл води і трохи підігріти.
  2. У миску для тесту всипати 3 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі і вбити 1 яйце. Залити все це теплим кефіром і перемішати, поки не з’явиться піна.
  3. Поступово всипати неповна склянка борошна (приблизно 230 г) і вимісити, щоб не було грудочок. Готове тісто має мати густу консистенцію і не стікати з ложки, а опадати. Якщо сумніваєтеся, чи все правильно у вас вийшло, подивіться рецепт з відео. При необхідності можна додати ще борошна.
  4. Всипати 0,5 ч. Л. соди. Гасити її не потрібно.
  5. Розігріти сковороду з маслом і обсмажити оладки з двох сторін на середньому вогні.

Рада. Коли тісто вже готове, нехай постоїть хвилин 15. Перед смаженням його не потрібно заважати. Акуратно відокремлюйте столовою ложкою невеликі порції і кладіть на сковороду. Коли на оладках з’являться бульбашки, перевертайте їх.

Пишні оладки без яєць. Покроковий рецепт

Деякі господині впевнені, що яйця «обтяжують» тісто, тому оладки з ними виходять недостатньо пишними. Якщо ви дотримуєтеся такої думки або просто хочете перевірити, чи так це — візьміть на замітку рецепт без яєць. Вам знадобиться:

Оладки можна подавати зі сметаною, джемом і фруктами

  1. Змішати 200 мл кефіру з 1 ч. Л. цукру і пучкою солі.
  2. Додати в суміш 1 ч.л. соди і 100 г борошна і все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Муки може знадобитися більше, це залежить від її якості.
  3. Влити 1 ч. Л. масла, вимісити тісто. Його підсумкова консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  4. Поки гріється сковорода, влити в тісто ще 1 ч. Л. масла, швидко перемішати і викладати оладки невеликими порціями.
  5. Смажити на середньому вогні під кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Брусниця при застуді: рецепти

Рада. Кефір для оладок повинен бути жирним, кислим (в такому випадку блюдо буде більш пишним), а головне — теплим. Також не використовуйте будь-які холодні інгредієнти: тісто погано підніметься.

Як приготувати пишні оладки на кефірі, але без соди

Вступаючи в реакцію з кислим кефіром, сода робить оладки пишними і повітряними. Але можна приготувати цю страву і без неї, ось за таким рецептом:

  1. Змішайте стакан кефіру з 1 ст. л. цукру і яйцем. Збийте все виделкою, віночком або міксером.
  2. Додайте склянку борошна і вимісити густе тісто без грудочок.
  3. Обсмажте оладки з двох сторін.

якщо оладки виходять не такими пишними, як обіцяють привабливі фото з рецептів, замініть соду розпушувачем. Ще можна приготувати повітряне блюдо без соди, розбавивши кефір сильногазованою водою в пропорції 1: 1. Якщо її не виявиться під рукою — замісіть більш густе тісто. Перед смаженням розбавте його до потрібної консистенції крутим окропом.

Рада. Можна додавати в оладки родзинки, шматочки фруктів (наприклад, яблука), ретельно подробленние горішки. Тільки не перестарайтеся, тому що це позначиться на пишності готового блюда.

Пишні кефірів оладки в духовці. Дієтичний рецепт

Цей варіант підійде тим, хто ретельно стежить за своїм здоров’ям, а також готує страву маленькій дитині. Духові оладки мають незвичайний смак, та й на фото виглядають нестандартно, зате готуються майже без масла. Для цього:

Для тих, хто дотримується дієти, підійде рецепт оладок в духовці

  1. Візьміть 2 яйця, білки вилийте в одну миску, жовтки — в іншу. Збийте окремо.
  2. Додайте в жовтки 2 ст. л. цукру і знову збийте. Акуратно з’єднайте з білками.
  3. Розчиніть 0,5 ч. Л. соди в 0,5 л теплої кефіру. Коли з’являться бульбашки, змішайте рідина з яєчної сумішшю.
  4. Поступово всипте 2 склянки борошна і вимісити тісто.
  5. На застелене пергаментом або фольгою деко викладіть оладки. Попередньо злегка змастіть поверхню олією.
  6. Поставте в розігріту до 180 ° C духовку і випікайте близько 15 хв, але може знадобитися більше часу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Імбир при застуді: кращі рецепти з медом і лимоном

Рада. Вважається, що для пишних оладок потрібна мука, просіяне мінімум 3 рази. Так вона насичується киснем і коржі при смаженні добре піднімаються.

Як приготувати оладки: відео

Схожі статті

Покроковий рецепт паштету з курячої печінки: швидко і смачно

elena elena

Здорове харчування під час тренувань: складаємо меню на тиждень

elena elena

Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

Святковий стіл: секрети сервірування

elena elena

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

Готуємо щі з квашеної капусти: найкращі рецепти

elena elena

Як вдома приготувати глінтвейн з червоного вина

elena elena

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

elena elena

Залишити коментар