Їжа

Рецепт приготування смачної шаурми в домашніх умовах

Зміст

  • 1 Продукти, необхідні для приготування шаурми
  • 2 Як правильно вибрати лаваш
  • 3 Види начинки для шаурми
  • < li>4 Вибір соусу для шаурми

  • 5 Як правильно загорнути шаурму

ТЕРМІНОВІ НОВИНИ:

Продукти, необхідні для приготування шаурми

Блюдо прийшло до нас із ближнього сходу, з берегів Туреччини, там його називають «шавермом». Місцеві жителі використовували для приготування шаурми продукти, що мало відрізняються від тих, які ми звикли бачити в покупній шаурмі. Основною відмінністю є м’ясо, на Батьківщині страви – це баранина. Але для приготування шаурми в домашніх умовах можна взяти будь-яке м’ясо: курку, яловичину, свинину тощо. Також необхідні такі продукти:

  • вірменський лаваш;
  • овочі, це можуть бути, як свіжі салати: помідор, огірок, капуста, зелена цибуля, перець, петрушка, кінза, так і консервовані овочі: корнішони, оливки, гриби; часник; т.д.
  • м’ясо обсмажене на невеликій кількості оливкової олії.

Лаваш для шаурми має бути свіжим, інакше він кришиться

Як правильно вибрати лаваш

Головною складовою шаурми є лаваш. До його вибору потрібно підійти зі знанням кількох секретів. Якщо ними знехтувати, можна зіпсувати весь смак страви та її привабливість.

  1. Перш за все, потрібно переконатися, що лаваш свіжий.
  2. Упаковка з лавашем має бути цілою, без розривів і отворів. В іншому випадку, лист може бути місцями підсохлий, що призведе до розтріскування готової шаурми по краях. li>

Види начинки для шаурми

В арабських країнах крім шаурми з бараниною готують ще кілька її видів: рибна та овочева (вегетеріанська). Найпопулярніша, природно м’ясна. Шматки м’яса нанизуються на вертикальний гриль, який постійно обертається, поступово смажуючи м’ясо, готову майбутню начинку зрізають ножем. Також додають до цього виду шаурми, овочі та соус, потім загортають начинку в лаваш і злегка обсмажують до золотистої скоринки.

ЦІКАВІ НОВИНИ

Начинка для шаурми може використовуватися будь-яка, на власний смак

Не менш популярна у східних країнах рибна шаурма, це може бути в’ялена, копчена, маринована і навіть сира риба, в іншому рецепт приготування не відрізняється від м’ясної. Шаурма настільки полюбилася, що на сході є навіть вегетаріанська без м’яса, її начинка складається з овочів гриль, з різноманітними соусами, рецептів яких не мало. Вибір соусу для шаурми Смак усього блюда залежить від вибору соусу. З метою економії «ларечники», що продають шаурму, використовують для основи соусу майонез, крім цього він має тривалий термін зберігання, це плюс для безпеки здоров’я покупця. У домашніх умовах можна приготувати будь-який соус із найрізноманітнішою основою:

  • часниковий соус, один з найпоширеніших рецептів, для його приготування знадобляться: майонез, кефір, сметана – по 70 г кожного, суміш перців – 1 чайна ложка, суміш трав – 1 столова ложка, часник – 2 зубки; йогуртовий соус: йогурт несолодкий – 4 ст. ложки, чорний перець, коріандр, сіль, винний оцет — по 1 чайній ложці кожного, лимонний сік — 1 столова ложка, часник — 2 зубки; майонез, кефір – кожного по 70 г, часник – 1 головка, сіль, суміш трав – по 1 чайній ложці, суміш перців – 0,5 чайної ложки;
  • арабський соус: яйця – 2 штуки, олія – 0,75 склянки, часник – 4 зубки, сіль – 0,5 чайної ложки. Збити яйця, додати до них часник, влити тонким струмком масло, постійно збиваючи соус блендером або міксером до щільної основи молочного кольору; коріандр, каррі, сушені кінза і петрушка – по 1 чайній ложці кожного інгредієнта, часник – 1 зубок; г, чорнослив – 100 г, цибуля ріпчаста, морква – по 1 штуці, борошно – 1 столова ложка, лавровий лист – 2 листочки, сіль, цукор, суміш перців, сушений корінь петрушки – по 0,5 чайної ложки кожного. Нагріти муку|борошно| на сухій сковороді, поступово до неї додати бульйон. Овочі дрібно нарізати та пасувати на вершковому маслі, після чого з’єднати їх з основою, додати спеції. Проварити чорнослив, додати до нього вино і основу, злегка проварити на повільному вогні. хмелі-сунелі, чорний перець – по 1 чайній ложці, цукор, сіль – по 1 столовій ложці.

Рада. Щоб смак соусу повністю розкрився, його слід ретельно перемішати і відправити в холодильник на кілька годин.

При згортанні шаурми соус не намазується на лаваш, а поливається начинка

ЦЕ ВАЖЛИВО:

Як правильно загорнути шаурму

Щоб шаурма не потріскалася з боків, а начинка з неї не вивалювалася, потрібно знати кілька правил, як правильно загорнути начинку в лаваш:

  • не потрібно змащувати лаваш соусом, їм потрібно полити начинку;
  • начинку (м’ясо та салат) викладати на лаваш, відступивши по 5 см від кожного краю листа;
  • скласти нижню частину лаваша денцем, згорнути щільний рулет; обсмажити шаурму, спочатку бік з вільним краєм, потім — протилежну. Рада. Діставати лист лаваша з упаковки краще безпосередньо перед викладанням на нього начинки, щоб він не висох і краї не стали ламкими.

    ХОТ НОВИНИ:

    Шаурма, приготовлена ​​в домашніх умовах, у рази смачніша за куплену в сусідньому кіоску. Весь процес приготування цієї страви займе не більше 20 – 30 хвилин, а всі продукти для неї є в кожному холодильнику.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Схожі статті

Святковий стіл: секрети сервірування

elena elena

Готуємо швидку та смачну вечерю: що можна приготувати вдома недорого

elena elena

За рецептами предків: як і скільки варити компот з сухофруктів

elena elena

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Рецепти для всієї родини: 5 рецептів манника бюджетного і не дуже

elena elena

elena elena

Готуємо шашлик зі свинини: як замаринувати м’ясо, щоб було смачно

elena elena

Що можна приготувати з листкового дріжджового тіста?

elena elena

Пишні оладки, приготовані на кефірі. Покрокові рецепти з фото

elena elena

Залишити коментар