Їжа

Як смачно готувати картопляні драники: рецепти та поради від досвідчених господарок

Зміст

  • 1 Класичні драніки: рецепт родом з Білорусії
  • 2 Драники у горщиках з м’ясом, сиром, грибами
  • 3 Смажені драники з різними начинками
  • 4 Пісні драники в духовці
  • 5 Драники з гарбузовим насінням та вівсяними пластівцями
  • 6 Секрети смачних драників від досвідчених господарок
  • 7 Приготування картопляних драників — відео

Класичні драніки: рецепт родом з Білорусії

Для класичних білоруських драників потрібно:

    < li>2 кг картоплі;
  • 1 велика цибулина;
  • сіль, перець, олія для смаження.

Рада! Якщо картопля рідка, то в картопляне тісто додають 2-3 ст. л. борошна або 1 яйце.

Для приготування страв картопля очистіть і потріть на тертці, для лінивих кулінарів підійде спосіб подрібнення картоплі за допомогою м’ясорубки. Далі, наріжте цибулю, змішайте її з тертою картоплею, посоліть і додайте приправи до смаку.

Налийте в сковороду 2-3 см олії, картопляне тісто викладається ложкою. Для товстих драників кладіть побільше тіста гіркою, а для отримання тонких з хрусткою скоринкою розрівнюйте картоплю в тонкий пласт. все, що знайдеться у холодильнику. Але стандартний список інгредієнтів такий:

  1. 1 кг картоплі, якої вистачить на 6-8 порцій.
  2. М’ясо чи філе курки. Можна комбінувати курятину зі свининою, мисливськими ковбасками і навіть сосисками. журавлинних ягід.
  3. Солі та приправи.
  4. Цибуля або ароматна зелень.

Картопляні драники з м’ясом

Спершу займіться м’ясом, нарізавши курятину, свинину чи ковбаски. Потім пасируйте цибулю, викладіть м’ясну складову страви в глибоку сковороду, обсмажте до готовності. Тепер м’ясо посоліть, додайте гриби, зелень та склянку сметани. Все нудите на повільному вогні ще 10 хвилин, після вимикання газу посипте журавлиною. Щоб соус вийшов пікантним, до сметанного підливу додають тертий часник, чорний або червоний перець.

Поки м’ясо в соусі доходить на плиті, займіться картоплею, очистивши і натерши його на тертці. Далі, приготуйте тісто, змішавши 1 яйце, терту картоплю і 1-2 ст. л. борошна, додайте сіль|соль|. Обсмажте драники, формуючи невеликі оладки, які помістяться у горщик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

Коли драники будуть готові, починайте викладати їх у горщики: шар соусу та м’яса, потім шар драників і так до повного заповнення горщиків. Надішліть горщики в духовку на 15 хвилин, попередньо виливши в них залишки соусу.

Рада! Драні в горщику подають зі сметаною, охолодженим компотом і соліннями, які підкреслюють ніжний смак страви.

Смажені драники з різними начинками

Тісто для цього рецепту готується так, як для драників у горщику . Відрізняється тільки спосіб смаження:

  1. У розігріту олію викладається картопляне тісто.
  2. Зверху кладуть начинку, накриваючи її ще одним шаром картопляного тіста.

Для начинки використовують будь-який м’ясний фарш, подрібнені гриби, зелень з вершковим маслом, сир.

Пісні драники в духовці

Під час дієти від однієї думки про жирні драники можна погладшати, але ж можна приготувати пісні оладки з картоплі в духовці!

Для приготування використовуйте класичний рецепт тесту на драники: 1 кг картоплі, 1 цибулина, сіль та приправи, можна використовувати низькокалорійний твердий сир.

Картопляні драники з грибами в горщиках

З інгредієнтів приготуйте картопляне тісто, розігрійте духовку, викладіть на лист пергаментний папір. На папір ложкою викладаються драники, які посипають спеціями та твердим сиром. Готується страва 30 хвилин при 180 С.

Драники з гарбузовим насінням і вівсяними пластівцями

У тісто для драників можна додавати все, що є у вас в запасі. Картопляні оладки з гарбузовим насінням або вівсяними пластівцями покращують травлення, чудово насичують і мають незвичайний смак.

Драники з вівсянки та картоплі готуються так:

  1. Стакан вівсяних пластівців залийте окропом, дайте настоятися протягом 15 хвилин.
  2. Натріть на тертці 3 великі картоплини, змішайте їх з цибулею.
  3. Додайте в тісто перець, базилік, смажте в олії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Прості та смачні рецепти оладок з гарбуза

Якщо ви готуєте оладки з гарбузовим насінням, то в тісто додайте 3 яйця, 200 мл теплого молока і близько 150 г подрібненого насіння.

Секрети смачних драників від досвідчених господарок

У приготуванні драників варто дотримуватися кількох правил, які допоможу створити справжній кулінарний шедевр:

  1. Молода картопля не підходить для оладок, адже в ній занадто високий відсоток води та низький крохмалю. У разі використання молодої картоплі в тісто додають крохмаль, борошно та яйце в обов’язковому порядку. На 1 кг картоплі достатньо 2 яєць та 2 ст. л. крохмалю.
  2. Борошно робить картопляні драники дуже жорсткими, гумовими. Тому на 1 кг картоплі кладуть 1 ст. л. борошна, якщо картопляне тісто дуже рідке, то краще відкинути його на сито або марлю. Наприклад, цибуля не дає картопляному тісту потемніти, завдяки чому драники виходять тонкі та золотисті. Викладають оладки тільки на розпечену сковороду, обсмажуючи по 2 хвилини з кожного боку. Обсмаження на повільному вогні перетворює драник на прісну картопляну котлету.
  3. Після смаження драники викладають на решітку або серветку, щоб видалити зайвий жир.
  4. Розмір драніка – справа смаку, адже на Західній Україні картопляні оладки за розміром наздоганяють млинці.

Рада! Жінкам і чоловікам, які сидять на дієті, припадуть до смаку драники, приготовлені в духовці. Харчова цінність 100 г страви становить 81 ккал.

Існує багато рецептів драників, але страва завжди виходить смачною, а з її приготуванням впорається навіть невміла господиня. Подають драники зі сметаною, майонезом як окрему страву або гарнір.

Приготування картопляних драників — відео

Схожі статті

Особливості приготування згущеного молока в домашніх умовах за 15 хвилин

elena elena

Сирна запіканка як у дитячому садку. Готуємо разом!

elena elena

Смакує по-домашньому: Прості рецепти желе з соку и варення

elena elena

Робимо піцу будинку так само смачно, як у піцерії

elena elena

Смачні сирники: простий рецепт страви з сиру. Секрети і поради

elena elena

Як приготувати чудову свинячу рульку? Готуємо в домашніх умовах

elena elena

Збірна апетитна солянка: секрети приготування м’ясної страви. Класичний покроковий рецепт

elena elena

Готовим вкусно! Як зробити лазанью в домашніх умовах?

elena elena

Красиві нарізки на святковий стіл: м’ясо, сир, ковбаса, фрукти

elena elena

Залишити коментар