Лiки

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?

В боротьбі з простудними захворюваннями всі методи хороші. Особливо популярним є лікування за допомогою теплого вина. Поєднання виноградного напою з цитрусовими і спеціями має загальнозміцнювальну, жарознижувальну і антиоксидантну дію. Про особливості приготування глінтвейну і його застосуванні далі в статті.

Зміст

  • 1 Як називається теплий винний напій?
  • 2 Корисні властивості глінтвейну
  • 3 Протипоказання
  • 4 Рецепти в домашніх умовах
    • 4.1 Для лікування кашлю
    • 4.2 чи можна пити при температурі?

Як називається теплий винний напій?

Вино здавна вважалося унікальним напоєм. Наші предки активно використовували його не тільки для свят і веселощів, але також і в лікуванні різних захворювань. Невелика доза вина, прийнятого перед прийомом їжі, активізує захисні сили організму, виводить токсини, прискорює обмінні процеси.

Окреме місце в профілактиці і лікуванні застуди займає вживання гарячого винного напою. З плином часу рецепт «мікстури» зазнавав різні зміни.

На сьогоднішній день тепле вино іменується глінтвейном і готується з додаванням пряних спецій і цитрусових фруктів.

Корисні властивості глінтвейну

Користь гарячого винного напою обумовлена ​​унікальними властивостями його компонентів:

  • Сухе червоне вино. Протизапальну, антимікробну, загальнозміцнюючу, тонізуючу дію. Попередження склеювання тромбоцитів, боротьба з вільними радикалами. Велика кількість вітамінів і мікроелементів. Підвищення опірності до вірусів.
  • Мед. Усунення закладеності носа, полегшення відходження мокроти, загальнозміцнюючу дію на організм. Продукт багатий мікро-, макроелементами, вітамінами, які так необхідні ослабленому організму.
  • Яблука. Неможливо уявити протизастудний напій без фруктів, що містять у великій кількості аскорбінову кислоту.
  • Апельсини. Нейтралізація вільних радикалів, підвищення еластичності судинної стінки, виведення продуктів обміну речовин і токсинів. Джерело вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей.
  • Лимони. Особливо цінним вважається саме цедра фрукта, багата біологічно активними речовинами, мікроелементами, необхідними для підтримки молодості і здоров’я.
  • Імбир. Лідер серед продуктів, що володіють вираженим загальнозміцнюючим властивістю. Корисне кореневище, одночасно гостре, кисле і солодке, надає особливого смаку напою.
  • Гвоздика. Блокування простудних захворювань на початковому етапі. Підвищення бадьорості, тонусу. Максимальне вивільнення корисних властивостей при нагріванні до 70 ° C.
  • Кориця. Виражене зігріваючий властивість, а також противірусну та антибактеріальну. Активізація роботи головного мозку, зниження ризику розвитку цукрового діабету.
  • Мускатний горіх. Болезаспокійливий, судинорозширювальний, протизапальну дію. Бореться з болем в горлі, вухах, нежиттю, кашлем.
  • Чорний перець. Подразнюючу, зігріваючий вплив. Розширення судин, активізація обмінних процесів, тонизирование організму. Очищення дихальних шляхів, звільнення від слизу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна вагітним Кагоцел?

Для приготування напою важливо вибирати тільки якісні продукти. Зіпсовані фрукти і спеції з вичерпаним терміном придатності не підійдуть.

Протипоказання

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
Незважаючи на очевидну користь гарячого напою в профілактиці і боротьбі з простудними захворюваннями, показано вино не всім.

Заборонено вживати глінтвейн в наступних ситуаціях:

  • Лікування захворювання проводиться за допомогою прийому антибіотиків.
  • Висока температура.
  • Вік хворої людини менше 18 років.
  • Наявність патологій шлунково-кишкового тракту.
  • Захворювання серцево-судинної системи.
  • Хвороби нирок і печінки.
  • період виношування плоду і грудного вигодовування.

Наявність протипоказань обумовлено основним інгредієнтом — вином. Якщо замінити алкогольний напій натуральним соком, то список обмежень значно скоротиться.

Рецепти в домашніх умовах

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
Простота рецепта і доступність інгредієнтів роблять приготування глінтвейну доступним в домашніх умовах. Алгоритм створення гарячого винного напою наступний:

  • У невелику каструльку (сотейник) опустити мелений мускатний горіх (шепотку порошку), імбир (очищений і нарізаний 5-см корінець), корицю (1 2 шт.), чорний перець горошком (3 шт.) і гвоздику (3 шт.).
  • Додати 70 мл води і поставити на вогонь. Після закипання проварити 3-4 хвилини і зняти з вогню.
  • У невелику каструльку опустити цедру лимона (апельсина). Додати 250 мл вина. Поставити на вогонь і прогріти до 70 ° C.
  • Вміст обох сотейників з’єднати і залишити для настоювання на 30 хвилин.
  • Напій процідити. Додати мед (цукор). Ретельно перемішати.
  • Розлити по чашках або високих келихах.

Вживання напою при появі перших симптомів застуди не дасть захворюванню розвинутися на повну потужність.

Для лікування кашлю

Глінтвейн з червоного вина — відмінний засіб при застуді і болю в горлі. Тоді як рецепт на основі білого вина краще при наявності кашлю. Входить до складу кофеїнова кислота інтенсивно розріджує мокротиння і сприяє її відходженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Препарати для розширення бронхів

Алгоритм приготування напою від кашлю наступний:

  • У каструльку опустити бадьян (2 шт.), Гвоздику (3 шт.), кардамон (3 шт.), м’яту (4-6 листочків), гілочки калини (2 шт.), одне яблуко, нарізане шматочками і мандаринові дольки. Додати свіжовичавлений лимонний сік і 500 мл журавлинного морсу.
  • Залити пляшкою білого вина і поставити на повільний вогонь.
  • Прогріти до 70 ° C, прибрати з плити і залишити на 30-40 хвилин .
  • Напій пропустити через сито.
  • Додати мед за смаком, перемішати.
  • Розлити в посуд.

Білий глінтвейн рекомендується в якості профілактики в осінньо-зимовий період, людям, які мають схильність до захворювань бронхів і легенів.

чи можна пити при температурі?

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
глінтвейн на основі червоного вина має виражену антибактеріальну і противірусну дію. Розпивання напою в помірних кількостях позбавить від кашлю, попередить запалення і біль в горлі. Але що робити, якщо піднялася температура?

Гаряче вино з додаванням спецій стимулює потовиділення, надаючи, таким чином, жарознижуючий ефект. Однак висока температура — одне з протипоказань до вживання глінтвейну.

Якщо показники градусника перевалили за 37,5 ° C, то основний інгредієнт рекомендується замінити. Замість вина допустимо використовувати сік винограду, журавлини, гранату, яблука, вишні. Існують також рецепти на основі чаю каркаде.

Схожі статті

Техніка накладення зігріваючого компресу

Maria

Гімнастика Стрельникової від хропіння та інші вправи

Marina

Сироп Мукодін: як застосовувати?

Bobby

Чи можна в вухо капати Нафтизин?

Serega

Чаї від застуди та грипу: назви і домашні рецепти

Marina

Краплі і спрей Тизин Ксило: інструкція із застосування, протипоказання і використання у дітей

Maria

Прополісний мед: приготування і лікування

Marina

Бромгексин Нікомед: інструкція із застосування сиропу

elena elena

Що краще: Биопарокс або Ингалипт?

Serega

Залишити коментар