Лiки

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?

В боротьбі з простудними захворюваннями всі методи хороші. Особливо популярним є лікування за допомогою теплого вина. Поєднання виноградного напою з цитрусовими і спеціями має загальнозміцнювальну, жарознижувальну і антиоксидантну дію. Про особливості приготування глінтвейну і його застосуванні далі в статті.

Зміст

  • 1 Як називається теплий винний напій?
  • 2 Корисні властивості глінтвейну
  • 3 Протипоказання
  • 4 Рецепти в домашніх умовах
    • 4.1 Для лікування кашлю
    • 4.2 чи можна пити при температурі?

Як називається теплий винний напій?

Вино здавна вважалося унікальним напоєм. Наші предки активно використовували його не тільки для свят і веселощів, але також і в лікуванні різних захворювань. Невелика доза вина, прийнятого перед прийомом їжі, активізує захисні сили організму, виводить токсини, прискорює обмінні процеси.

Окреме місце в профілактиці і лікуванні застуди займає вживання гарячого винного напою. З плином часу рецепт «мікстури» зазнавав різні зміни.

На сьогоднішній день тепле вино іменується глінтвейном і готується з додаванням пряних спецій і цитрусових фруктів.

Корисні властивості глінтвейну

Користь гарячого винного напою обумовлена ​​унікальними властивостями його компонентів:

  • Сухе червоне вино. Протизапальну, антимікробну, загальнозміцнюючу, тонізуючу дію. Попередження склеювання тромбоцитів, боротьба з вільними радикалами. Велика кількість вітамінів і мікроелементів. Підвищення опірності до вірусів.
  • Мед. Усунення закладеності носа, полегшення відходження мокроти, загальнозміцнюючу дію на організм. Продукт багатий мікро-, макроелементами, вітамінами, які так необхідні ослабленому організму.
  • Яблука. Неможливо уявити протизастудний напій без фруктів, що містять у великій кількості аскорбінову кислоту.
  • Апельсини. Нейтралізація вільних радикалів, підвищення еластичності судинної стінки, виведення продуктів обміну речовин і токсинів. Джерело вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей.
  • Лимони. Особливо цінним вважається саме цедра фрукта, багата біологічно активними речовинами, мікроелементами, необхідними для підтримки молодості і здоров’я.
  • Імбир. Лідер серед продуктів, що володіють вираженим загальнозміцнюючим властивістю. Корисне кореневище, одночасно гостре, кисле і солодке, надає особливого смаку напою.
  • Гвоздика. Блокування простудних захворювань на початковому етапі. Підвищення бадьорості, тонусу. Максимальне вивільнення корисних властивостей при нагріванні до 70 ° C.
  • Кориця. Виражене зігріваючий властивість, а також противірусну та антибактеріальну. Активізація роботи головного мозку, зниження ризику розвитку цукрового діабету.
  • Мускатний горіх. Болезаспокійливий, судинорозширювальний, протизапальну дію. Бореться з болем в горлі, вухах, нежиттю, кашлем.
  • Чорний перець. Подразнюючу, зігріваючий вплив. Розширення судин, активізація обмінних процесів, тонизирование організму. Очищення дихальних шляхів, звільнення від слизу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Інструкція по застосуванню вушних і очних крапель Софрадекс, препарат в формі мазі і доступні аналоги

Для приготування напою важливо вибирати тільки якісні продукти. Зіпсовані фрукти і спеції з вичерпаним терміном придатності не підійдуть.

Протипоказання

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
Незважаючи на очевидну користь гарячого напою в профілактиці і боротьбі з простудними захворюваннями, показано вино не всім.

Заборонено вживати глінтвейн в наступних ситуаціях:

  • Лікування захворювання проводиться за допомогою прийому антибіотиків.
  • Висока температура.
  • Вік хворої людини менше 18 років.
  • Наявність патологій шлунково-кишкового тракту.
  • Захворювання серцево-судинної системи.
  • Хвороби нирок і печінки.
  • період виношування плоду і грудного вигодовування.

Наявність протипоказань обумовлено основним інгредієнтом — вином. Якщо замінити алкогольний напій натуральним соком, то список обмежень значно скоротиться.

Рецепти в домашніх умовах

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
Простота рецепта і доступність інгредієнтів роблять приготування глінтвейну доступним в домашніх умовах. Алгоритм створення гарячого винного напою наступний:

  • У невелику каструльку (сотейник) опустити мелений мускатний горіх (шепотку порошку), імбир (очищений і нарізаний 5-см корінець), корицю (1 2 шт.), чорний перець горошком (3 шт.) і гвоздику (3 шт.).
  • Додати 70 мл води і поставити на вогонь. Після закипання проварити 3-4 хвилини і зняти з вогню.
  • У невелику каструльку опустити цедру лимона (апельсина). Додати 250 мл вина. Поставити на вогонь і прогріти до 70 ° C.
  • Вміст обох сотейників з’єднати і залишити для настоювання на 30 хвилин.
  • Напій процідити. Додати мед (цукор). Ретельно перемішати.
  • Розлити по чашках або високих келихах.

Вживання напою при появі перших симптомів застуди не дасть захворюванню розвинутися на повну потужність.

Для лікування кашлю

Глінтвейн з червоного вина — відмінний засіб при застуді і болю в горлі. Тоді як рецепт на основі білого вина краще при наявності кашлю. Входить до складу кофеїнова кислота інтенсивно розріджує мокротиння і сприяє її відходженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна застосовувати хлоргексидин в ніс і у вуха? Як використовувати засіб?

Алгоритм приготування напою від кашлю наступний:

  • У каструльку опустити бадьян (2 шт.), Гвоздику (3 шт.), кардамон (3 шт.), м’яту (4-6 листочків), гілочки калини (2 шт.), одне яблуко, нарізане шматочками і мандаринові дольки. Додати свіжовичавлений лимонний сік і 500 мл журавлинного морсу.
  • Залити пляшкою білого вина і поставити на повільний вогонь.
  • Прогріти до 70 ° C, прибрати з плити і залишити на 30-40 хвилин .
  • Напій пропустити через сито.
  • Додати мед за смаком, перемішати.
  • Розлити в посуд.

Білий глінтвейн рекомендується в якості профілактики в осінньо-зимовий період, людям, які мають схильність до захворювань бронхів і легенів.

чи можна пити при температурі?

Чи допомагає при застуді глінтвейн і як його застосовувати?
глінтвейн на основі червоного вина має виражену антибактеріальну і противірусну дію. Розпивання напою в помірних кількостях позбавить від кашлю, попередить запалення і біль в горлі. Але що робити, якщо піднялася температура?

Гаряче вино з додаванням спецій стимулює потовиділення, надаючи, таким чином, жарознижуючий ефект. Однак висока температура — одне з протипоказань до вживання глінтвейну.

Якщо показники градусника перевалили за 37,5 ° C, то основний інгредієнт рекомендується замінити. Замість вина допустимо використовувати сік винограду, журавлини, гранату, яблука, вишні. Існують також рецепти на основі чаю каркаде.

Схожі статті

Краплі в ніс Лазолван Ріно: інструкція із застосування

Axel

Журавлина: лікувальні властивості і протипоказання

Sasha

Загоює мазь для слизової носа

Pasha

Чи шкідливий парацетамол і в чому його користь? Плюси і мінуси ліки

Serega

Що краще: Аваміс, Тафен ® назаль або Назонекс?

Serega

Трави для підвищення імунітету у дорослих і дітей

Scooby

Первинна, вторинна і третинна профілактика захворювань

Undershmidtther

імуноглобулін стафілококовий

Pasha

Шипучий Аспірин З: інструкція

Tanya

Залишити коментар